Smučišče Luče

Smučišče Luče

smucisce-luce

Smučišče Luče je manjše smučišče, ki se nahaja v neposredni bližini Luč. Luče z okolico nudijo poleg smučišča še veliko raznih možnosti za zimske aktivnosti. Poleg alpskega smučanja je tako tod priljubljena tudi turna smuka. Smučišče Luče so tako manjši smučarsko-rekreativni center, ki leži okoli 200 m od regionalne cestne povezave med Lučami in Logarsko dolino. Smučarski center se nahaja v bližini kampa Šmica. Smučišče je dolgo le kakih 350 m, na njem pa obratujeta dve vlečnici (nizkovrvni vlečni napravi). Poleg smučišča so urejene tudi tekaške proge (tako za klasičen tek kakor za skate). Prav tako je poskrbljeno tudi ta najmlajše (z igriščem za otroke – lopatkanje). Celoten smučarski kompleks razsvetljujejo z reflektorji. Višinska razlika na smučišču je 70 m. Smučišče lahko v celoti zasnežujejo s snežnimi topovi, proge pa urejajo s teptalcem za sneg. Smučišče Luče mnogi poznajo po organiziranih osnovnošolskih športnih dnevih. Smučišče je namreč primerno tako za začetnike kakor za tiste, ki že imajo boljše smučarsko znanje, zato se osnovne šole pogosto odločajo za organizacijo športnih dni ravno v Lučah. V dopoldanskem času je smučišče povrh vsega za vse ostale smučarje zaprto, saj med tednom smučišče Luče obratuje le popoldan. To pomeni, da so otroci na smučišču sami, kar omogoča boljšo varnost in več možnosti za učenje. Poleg tega na smučišču prirejajo tudi različna rekreativna tekmovanja (npr. za delovne time ali druge organizirane skupine). Na smučišču lahko tekmovanje poteka v raznih panogah  – v veleslalomu, slalomu ali sankanju. Da je tekmovalni duh kot mora biti, je poskrbljeno tudi za športno komentiranje preko ozvočenja in za merjenje časov tekmovalcev z lastno merilno napravo. Ob smučišču je poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo. Smučarski center prireja tudi smučarske tečaje, pri čemer je cena za vsakega nadaljnjega družinskega otroka nižja. Tak tečaj poteka dve šolski uri, z vmesnim 15 minutnim odmorom.

Zakaj obiskati smučišče Luče?

  • Ker je smučišče družinam prijazno,
  • Ker je smučišče Luče idealno za organiziranje rekreativnih tekem, smučarskih šol in osnovnošolskih športnih dni,
  • Ker smučišče med tednom obratuje le popoldan, so dopoldan otroci – osnovnošolci na smučišču sami in varni,
  • Ker je v Lučah mogoče tudi teči na smučeh ali uživati na sankah.

Smučarske proge na smučišču Luče

Smučišče Luče je torej dolgo 350 m. Teren je razgiban, a še vedno povsem primeren za začetnike ali tiste z osnovnim znanjem smučanja. Smučišče je zelo primerno za otroke (osnovnošolce) in najmlajše, ki se s smučanjem šele spoznavajo. Prav tako pa je smučišče primerno za rekreativne smučarje, ki bi želeli svoje znanje preizkusiti na kakšnem rekreativnem tekmovanju.

Obratovalni čas smučišča

Smučišče Luče običajno obratuje med decembrom in marcem. Ker so proge umetno zasnežene, je lahko smučarska sezona, ob ugodnih vremenskih razmerah, precej dolga. Smučišče je med tednom za smučarje odprto le popoldan, med vikendi pa cel dan.

Cene smučarske karte

Na smučišču Luče je mogoče kupiti dnevno karto za odrasle, mladino in za otroke. Cene se gibljejo med 9 in 6 eur. Prav tako je mogoče kupiti sezonsko karto. Na voljo so tudi karte za trening (okoli 6 eur), karte za športni dan (okoli 5 eur) in karte za 5-dnevni smučarski tečaj, ki stanejo okoli 20 eur. Za aktualne cene smučarskih vozovnic si oglejte http://www.smucisca.com/cenik/.

Dostop do smučišča

Smučišče Luče se nahaja le nekaj 100 m od regionalne ceste med Lučami in Logarsko dolino. Odcep za smučišče se nahaja neposredno za kampom Šmica. Smučišče Luče je od vasi Luče oddaljeno le slab kilometer (900 m).

Vir fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani