Smučišče Kitzbühel

Smučišče Kitzbühel

kitzbuhel

Smučišče Kitzbühel – Kirchberg je smučišče na avstrijskem Tirolskem, ki leži med 800 in 2.000 metri n.v. Gre za sodoben smučarski center in priljubljeno počitniško destinacijo, ki slovi po svoji urejenosti in kvaliteti tudi izven meja svoje države. Formula za uspeh tega smučišča je kombinacija odlične lokacije sredi prekrasnih gora, lahka dostopnost, zagotovljen sneg in dober ugled. Smučišče Kitzbühel se lahko pohvali z obilico snega, vse od decembra pa do aprila. Zasnežen je tako vrh smučišča kakor tudi proge v dolini. Ker trava prekriva pobočja vse do 2.000 m.n.v. je potrebna relativno majhna količina naravnega snega, da je mogoče ustvariti odlične pogoje za smučanje. Skupno se smučišče Kitzbühel lahko pohvali s kar 173 km urejenih smučarskih prog, vseh težavnostnih stopenj, na smučišču pa ne manjka niti snežni park in sankališče. Smučarski center svoje goste razvaja tudi s pestro ponudboi n živahnim nočnim življenjem, ko sezujejo svoje smuči ali smučarske deske, zato ni nič presenetljivega, da je Kitzbühel med ljubitelji belih strmin tako zelo priljubljen.

Zakaj izbrati smučišče Kitzbühel?

  • Kitzbühel je sodoben in urejen smučarski center, kjer obiskovalcem ni dolgčas niti, ko ne uživajo na belih strminah,
  • S kar 173 km prog vseh težavnostnih stopenj je na smučišču poskrbljeno, da se tudi na večdnevnih počitnicah ne boste rabili večkrat spuščati po istih progah,
  • Kitzbühel poleg prog ponuja tudi smučarski park, sankališče, več 100 km tekaških prog za ljubitelje teka na smučeh in številne zimske pešpoti,
  • Pohvali se lahko z najsodobnejšimi vlečnimi napravami,
  • Kitzbühel ponuja kar 60 svetovno znanih smučarskih prog, ki jih preprosto morate preizkusiti,
  • Po celotnem smučišču Kitzbühel so nameščeni LCD zasloni, za aktualne vremenske in snežne razmere, razmere na smučišču, informacije o vlečnih napravah in za druga pomembna opozorila.

Smučarske proge na smučišču Kitzbühel

Na smučišču se torej nahaja skupno kar 173 km smučarskih prog. Proge so raznolike in primerne za različne smučarje. Enostavnih prog (modre proge) je 91 km, srednje zahtevnih (rdeče proge) je 57 km, težkih (črne proge) pa 25 km. Smučišče nudi tudi proge za prosti slog (free ride). Proge povezuje skupno 54 sodobnih vlečnic in žičnic. Smučišče je prizorišče tekem za svetovni pokal in se lahko pohvali z nekaterimi svetovno prepoznavnimi smučarskimi progami, kot je na primer legendarni Streif. V smučišče tudi nenehno investirajo in ga razvijajo, kar pomeni najvišji standard in kakovost. V primeru, da ni dovolj naravnega snega, smučišče umetno zasnežujejo z več kot 820 modernimi snežnimi topovi.

Obratovalni čas

Smučišče običajno obratuje med koncem oktobra ali začetkom novembra pa vse do začetka maja. Smučarske proge so za smučarje in deskarje na snegu odprte vse dni v sezoni med 8.30 in 17.00 uro.

Cena smučarske karte

Smučišče nudi dnevne in večdnevne smučarske karte, mogoče pa je kupiti tudi karto za nekaj ur. Nudijo različne cene za odrasle, otroke in mladostnike. Ponujajo tudi posebne akcije in popuste (npr. »ladies day«, »students day«, ipd.), zato je smiselno spremljati aktualne ugodnosti in popuste. Več aktualnih informacij pa tule.

Dostop do smučišča

Do smučišča je omogočen enostaven dostop. Smučišče je od Ljubljane oddaljeno okoli 300 km. Iz Ljubljane se peljemo v smeri predora Karavanke, nato pa proti Salzburgu. Nadaljujemo na izvoz za Lienz. Nato pa v smeri Lienz – Matrei – Mitersill in Kitzbühel.

 

Vir fotografije

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani