Kam za zimske šolske počitnice?

Kam za zimske šolske počitnice?

zimske soske pocitnice

Zimske šolske počitnice so odlična priložnost, da vsa družina obišče katero izmed smučišč in uživa v zimskih radostih. Na smuči ali desko se lahko odpravimo na slovenska ali tuja smučišča. Pri nas je ponudba smučišč precej pestra, pogosto pa so v primerjavi z obiskom tujih smučišč nekoliko nižje tudi cene vstopnic in ostale ponudbe na smučišču. Če se na smučanje odpravimo z družino, potem se je smiselno odločiti za katero izmed družinam prijaznih smučišč. Med njimi velja omeniti smučišče Vogel, kjer je z otroškim parkom poskrbljeno tudi za najmlajše ali pa smučišče Krvavec, ki je priljubljeno tudi pri šolah smučanja. Dobro so v času zimskih počitnic obiskana tudi nekatera druga smučišča pri nas, na primer smučišče Kranjska Gora, Rogla in Cerkno.

Katero smučišče izbrati?

Pri izbiri primernega smučišča je potrebno vselej preveriti, kakšne so proge. Če gremo na smučanje z otroci, je pomembno, da smučišče nudi zadosti prog, ki so namenjene začetnikom, še toliko bolje je, če imajo organiziran tudi otroški smučarski park in animacije. Na ta način je poskrbljeno za najmlajše, starši pa si lahko prav tako privoščijo kakšno uro ali dve brezskrbne smuke. V kolikor bo vaš otrok na smučanju prvič stopil na smuči ali na desko, potem preverite tudi, ali določeni smučarski centri nudijo tečaje smučanja in kako kvalitetna je njihova smučarska šola. V tem primeru je tudi bolje izbrati katerega izmed slovenskih smučarskih centrov, kjer učitelji smučanja govorijo slovensko, da jih otroci lahko razumejo.

Nekateri se za smučišče odločijo tudi na podlagi tega, ali je smučišče znano kot družinam prijazno. Takšno smučišče naj bi imelo primerne nastanitvene kapacitete, dobro kulinarično ponudbo, otroški snežni park, animacije, dobro šolo smučanja, dovolj prog, primernih za začetnike (označene z modro barvo), dovolj vlečnih naprav, primernih za najmlajše (krožniki, sidra, vlečni trak ipd.).

V Sloveniji med najbolj priljubljene sodijo zgoraj našteta, mnogo pa je tudi manjših, lokalnih smučišč, kjer so tudi cene nižje, smuka pa kljub temu prijetna.

V tujini se družine najraje odločajo za bližnja avstrijska in italijanska smučišča, med njimi so še posebej priljubljena Nassfeld, Višarje, Katschberg, BadKleinkircheim in druga. Cene smučarskih vozovnic in ostalih ob-smučarskih dejavnosti so na tujem običajno nekoliko višje, res pa je, da tuja smučišča povečini nudijo tudi več kilometrov prog za smučanje, kar je lahko velika prednost, če se na smučanje odpravimo za več dni ali celo za teden.

Kako do smučarske opreme?

Smučarsko opremo se pri najmlajših povečini ne izplača kupovati. Najbolje je, da si jo izposodimo na licu mesta. Še posebej moramo biti pozorni na to, da otroci nosijo smučarsko čelado, ki je obvezna do 14. leta starosti, a je priporočljiva tudi za vse ostale smučarje. Pred odhodom na smučišče pa otrokom razložite tudi pravila varnega smučanja in pravilnega obnašanja na smučišču.

Kako do poceni smučarskih vozovnic?

V času zimskih šolskih počitnic mnoga smučišča ponujajo posebne akcije in smučarske pakete za družine. Nekateri smučarski centri nudijo tudi t.i. družinske smučarske vozovnice, ki so cenejše kakor če bi vsak član družine smučarsko karto kupoval posebej. Preden se torej odločite za določeno smučišče, primerjajte cene in redno spremljajte aktualne akcije ter popuste.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani