Smučišče Vogel

Smučišče Vogel

vogel

Smučišče Vogel se nahaja v Triglavskem narodnem parku, nad prekrasnim Bohinjskim jezerom. Smučišče zaznamuje njegova lega v osrčju čudovite narave, visokogorski ambient in neverjetni razgledi na Triglavsko gorovje ter preostalo okolico vse do Kamniških Alp. Zaradi lege se Vogel lahko pohvali s povsem naravno zasneženimi progami, ki niso prestrme, ampak nudijo obilo snežnih užitkov tako začetnikom kakor naprednim smučarjem. Smučarski center Vogel je znan po odlično urejenih progah in dolgi smučarski sezoni (običajno traja vse od decembra pa do maja). Smučišče se razteza med 560 in 1800 m.n.v. Na Voglu se lahko pohvalijo že z dolgo tradicijo. Začetki smučišča namreč segajo že v daljno leto 1964, skozi leta pa so naprave vseskozi obnavljali, smučišče pa posodabljali. Gondolsko žičnico so obnovili leta 2001 in sprejme kar 950 oseb. Vogel slovi tudi kot družinam prijazno smučišče.

Zakaj izbrati smučišče Vogel?

  • Ker je smučišče umeščeno v osrčje narodnega parka,
  • Ker se Vogel lahko pohvali z obilico naravnega snega in odlično urejenimi progami,
  • Ker so smučarske proge primerne za začetno, osnovno in tudi napredno znanje,
  • Ker se Vogel lahko pohvali tudi z odlično kulinarično in nastanitveno ponudbo,
  • Ker na Voglu dobro poskrbijo tudi za najmlajše (otroški park),
  • Ker na svoj račun pridejo tudi ljubitelji turne smuke, zimskega jadralnega padalstva, sankanja z gumenjaki in airboardinga,
  • Ker je s snežnim parkom poskrbljeno tudi za deskarje na snegu.

Smučarske proge na smučišču Vogel

Smučišče Vogel ima skupaj 22 km prog. Od tega je 9,5 km lahkih ter 12,5 srednje težavnih prog.  Površina smučišča je 78 ha. Smučišče se lahko pohvali s kapaciteto 8.911 smučarjev na uro. Na smučišču se nahaja tudi snežni park, za ljubitelje teka na smučeh pa je na voljo tudi krajša tekaška proga. Na smučišču se nahajajo štirisedežnice, enosedežnica, vlečnice in tekoči trak za najmlajše v otroškem parku.

Obratovalni čas smučišča Vogel

Smučišče v času sezone obratuje vse dni med 9. uro zjutraj in 16. uro popoldan. Sezona na Voglu je navadno razmeroma dolga ter traja med decembrom in začetkom meseca maja.

Cena smučarske karte

Cene kart se razlikujejo glede na starostno skupino (odrasli, otroci, seniorji/mladi), pred nakupom pa je priporočljivo preveriti, ali so na voljo kakšni posebni popusti in druge ugodnosti (npr. družinska ali skupinska karta, posebni paketi, ipd.). O aktualnih cenah smučarske vozovnice pa si preberite tule.

Dostop do smučišča

Če se na Vogel odpravite z osebnim vozilom ali avtobusom, potem lahko izbirate med več potmi:

  • Bled – Bohinj – Bohinjska Bistrica – Ribčev Laz – smer Ukanc – spodnja postaja žičnice
  • Bled – Spodnje Gorje – Koprivnik – Gorjuše – Jereka – Ribčev Laz – smer Ukanc – spodnja postaja žičnice Vogel
  • Iz Podbrda – Soriška planina – Bohinjska Bistrica – Ukanc – spodnja postaja žičnice Vogel

Iz Bohinja vozi do smučišča tudi ski bus. Avtobus vozi na relaciji od Bohinjske Bistrice po Zgornji in po Spodnji dolini do Vogla. V popoldanskih urah smučarje vozi v obratni smeri.

Fotografija: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani