Ugodna smučarska oprema - kako do nje?

Ugodna smučarska oprema – kako do nje?

ugodna smucarska oprema

Smučarska oprema predstavlja velik strošek, saj smučar za varno smučanje potrebuje brezhibno in kakovostno opremo. Cena celotne opreme lahko na koncu nanese kar precej denarja, saj mora smučar kupiti veliko kosov – smuči, smučarske palice, smučarske čevlje (pancerje), smučarsko čelado, smučarska očala, vezi, smučarsko bundo in hlače, smučarsko spodnje perilo, rokavice, kapo in še kaj bi se našlo. Kljub temu, da smučarska oprema zajema veliko posameznih kosov, pa ni nujno, da zaradi nje povsem izpraznimo svoje žepe. Obstaja nekaj načinov, kako do kvalitetne smučarske opreme nekoliko ceneje.

Obiščite smučarske sejme

Ena možnost je obisk smučarskega sejma in nakup smučarske opreme na katerem izmed sejmov, ki se odvijajo po vsej Sloveniji. Na sejmih se prodaja nova in rabljena smučarska oprema, ki je povečini zelo lepo ohranjena in cenovno ugodna. Sejmi so še posebej odlična rešitev, ko želimo smučarsko opremo kupiti najmlajšim. Otroci namreč smuči in ostalo opremo hitro prerastejo, zato nakup povsem nove opreme pogosto ni smiseln. Namesto tega lahko po polovičnih ali celo še nižjih cenah starši svojim otrokom kupijo lepo ohranjeno in brezhibno opremo. Na smučarskih sejmih je običajno velika izbira, cene pa pogosto za 50% nižje od novih kosov smučarske opreme.

Počakajte na akcije

Opremo ne kupujte pred smučarsko sezono, ampak počakajte, da se ta konča in nato kupujte po akcijskih cenah. Po koncu smučarske sezone prodajalci običajno pripravijo popuste na opremo in promocijske cene, tako da lahko nove smuči ali palice dobite nekaj 10 % ceneje. Cene smučarske opreme so nižje tudi, če se odločite za nakup starejših modelov smuči, vezi, smučarskih čevljev ipd. Novi modeli so običajno dražji in se poleg tega v tehničnih lastnosti pogosto ne razlikujejo kaj dosti od prejšnjega modela.

Kupujte iz druge roke

Mnogi se odločijo za nakup iz druge roke – bodisi preko spleta bodisi preko oglasov. Pri teh nakupih lahko privarčujete kar nekaj denarja, pozorni pa morate biti na to, ali je smučarska oprema, ki jo nameravate kupiti, zares brezhibna in povsem delujoča. Opremo pred nakupom dobro preglejte in preverite, saj takšni nakupi običajno potekajo po načelu »videno, kupljeno« in ne omogočajo naknadnih reklamacij.

Če ne zmorete kupiti, si preprosto izposodite

Vsako večje smučišče nudi tudi izposojo smučarske opreme, ki je odlična rešitev, če smučate zgolj nekaj dni na sezono. V tem primeru se namreč ne izplača kupovati vseh kosov opreme. Kljub možnosti izposoje, se priporoča, da so nekateri deli opreme vendarle vaši – na primer čelada, rokavice, čevlji in oblačila. Najdražji del opreme – smuči ter palice, pa si lahko izposodite. Pri izposoji tako lahko izberete zadnje modele smuči različnih proizvajalcev, ki jih vseh sicer ne bi mogli kupiti in preizkusiti.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani