Se želite naučiti smučanja? Nič lažjega - obiščite smučarsko šolo!

Se želite naučiti smučanja? Nič lažjega – obiščite smučarsko šolo!

smucarska sola

Šola smučanja je namenjena vsem tistim, ki bi se želeli naučiti smučanja ali pa obnoviti in nadgraditi svoje smučarsko znanje. Najpogosteje smučarske šole na smučišču prepoznamo po skupini posameznikov, ki za inštruktorjem smučanja ponavljajo določene vaje. Tovrstne šole in tečaje ponujajo praktično na vseh malo večjih smučiščih. Večina smučarskih šol nudi skupinske tečaje za odrasle in otroke, tečaje deskanja na snegu, prav tako pa tudi individualne tečaje smučanja za otroke in odrasle, ponekod pa je možen tudi celodnevni najem smučarskega inštruktorja. Na urah smučanja se tečajniki najprej naučijo osnov smučanja, na primer, kako narediti zavoj, kako se ustaviti, kako uporabljati vlečnice in drugo infrastrukturo na smučišču, spoznajo pa se tudi s pravili obnašanja na smučišču. Običajno začetne ure smučanja potekajo tako, da se tečajniki spoznajo z osnovnimi držami na smučeh, kako spreminjati smer, spoznajo se tudi z osnovnimi oblikami vijuganja, učenje pa poteka preko sklopa izbranih vaj. Namen takšnega začetnega tečaja smučanja je, da smučarju pokažemo pravilne položaje na smučeh, na osnovi tega znanja pa potem lahko pridobiva naprednejše znanje. Šola smučanja pa ni namenjena samo začetnikom, ampak se zanjo pogosto odločajo tudi tisti, ki želijo osvežiti ali pa izboljšati svoje znanje smučanja – njim je namenjen nadaljevalni tečaj, ki tečajnike običajno nauči povsem paralelnega smučanja in carving tehnike. Obstajajo skupinski in individualni tečaji smučanja. Poglejmo si, kaj so prednosti enih in drugih.

Zakaj obiskati skupinske tečaje smučanja?

Šola smučanja navadno organizira skupinske tečaje smučanja, pri čemer je v skupini nekje od 5 do 10 smučarjev. Tovrstni skupinski tečaji se izvajajo po nivojih. Tako učitelji oziroma smučarski inštruktorji prijavljene tečajnike najprej razdelijo v homogene skupine glede na njihovo predznanje in sposobnosti. Na ta način je učenje bolj efektivno, pa tudi napredek je viden hitreje. Prednosti skupinskih tečajev šole smučanja je gotovo ta, da se z drugimi tečajniki na snegu zabavate, pa tudi učenje je včasih lažje in bolj motivirano, če opazujemo druge. Pri odločitvi za skupinske tečaje smučanja je povsem odveč strah, da bi pristali v skupini, ki od tečajnika zahteva premalo ali preveč znanja, saj se že na začetku naredi selekcija in je zato nivo skupine prilagojen tečajnikom.

Zakaj obiskati privatne/individualne ure smučanja?

Privatne oziroma individualne ure smučanja inštruktorju omogočajo, da se povsem posveti enemu posamezniku. Tovrstne ure so namenjene vsem, ki od šole smučanja pričakujejo več in ki za učenje potrebujejo bolj oseben pristop. Prednost takšnega učenja smučanja je gotovo ta, da se smučarski učitelj lahko povsem posveti eni osebi, kar pomeni, da so načini učenja in tehnike povsem prilagojeni tečajniku. Mnogi največjo prednost privatnih ur smučanja vidijo predvsem v hitrejšem napredku pri učenju.

Za družine ali skupine, ki bi želele oseben pristop, pa je na voljo tudi celodnevni najem učitelja smučanja, ki je v primeru družin in skupin običajno tudi cenovno najbolj ugodna opcija.

Šola smučanja za otroke

Učenje smučanja je še zlasti priporočljivo za otroke, da se naučijo pravilnih tehnik in položajev, ki se jih sicer otroci samo s pomočjo staršev ne bi uspeli naučiti. Mnogi starši se tudi sprašujejo, kdaj je najbolje začeti z učenjem smučanja otrok. Šola smučanja navadno nudi smučarski otroški vrtec, kjer organizirajo začetne in nadaljevalne tečaje za otroke med 3 in 6 letom. Takšen vrtec na snegu otroke na zabaven in inovativen način nauči osnov smučanja. Skupine otrok so običajno majhne, na enega učitelja tako pridejo okoli 4 otroci. Na ta način imajo od smučanja največ tako otroci kakor tudi njihovi starši.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani