Smučišče Višarje

Smučišče Višarje

sella-nevea-gallery-Winter1

Smučišče Višarje oziroma Tarvisio – Monte Lussari obsega 25 km urejenih smučarskih prog in se razteza med Trbižem in Žabnicami, ob vznožju Svetih Višarij. Smučišče se lahko pohvali z dobrimi snežnimi pogoji in odlično lego, zato se je smučarski center tekom let razvil v enega izmed najbolj sodobnih smučarskih centrov v Vzhodnih Alpah. Smučišče Višarje smučarjem nudi proge vseh težavnostnih stopenj – na svoj račun pridejo tako najmlajši (poligon), kakor tudi profesionalci (zahtevna B proga s proge Florian v dolino). Smučišče se nahaja na nadmorski višini med 760 in 1760 m.n.v. Površina celotnega smučišča se razteza preko 859.000 m2. Smučišče ima že dolgo tradicijo, ki sega precej nazaj v preteklost in je primerno tudi za profesionalno smučanje. Smučarske proge na smučišču so vedno zgledno urejene in se uvrščajo med smučarske proge najvišje kvalitete.

Zakaj izbrati smučišče Višarje – Tarvisio?

  • Ker veljajo smučarske proge za zares kvalitetne,
  • Ker se na smučišču odvije mnogo mednarodnih športnih prireditev in dogodkov,
  • Ker so smučarske proge primerne tako za začetnike, rekreativce kakor tudi za tiste z odličnim znanjem smučanja,
  • Ker so smučarske proge vselej odlično urejene,
  • Ker se smučišče lahko pohvali z izjemno 4 km progo »Di Prampero«,
  • Ker je dvakrat na teden mogoče na smučišču smučati tudi ob mesečini,
  • Ker na svoj račun pridejo tudi najmlajši – snežni park,
  • Ker se v snežnem parku (Gold Park) lahko zabavajo tudi ljubitelji smučanja v prostem slogu (freestyle),
  • Ker se v bližini smučišča Višarje nahaja še mnogo naravnih lepot (jezera, ipd).

Smučarske proge na smučišču Višarje

Smučišče Svete Višarje se lahko pohvali skupno s 25 km prog. Od tega je 9 km prog označenih z modro barvo (lahke proge), 11 km z rdečo (povprečna težavnost), 5 km pa s črno (težke proge). Proge povezuje 11 vlečnic.

Obratovalni čas smučišča

Smučišče Višarje je v času sezone odprto vsak dan med 8.30 in 16.00 uro. Smučarska sezona na smučišču običajno poteka med začetkom meseca decembra in koncem meseca marca.

Cena smučarske karte

Cena smučarske karte se razlikuje glede na različne starostne skupine. Tako otroci, starejši, skupine in družine plačajo za smučarsko karto manj. Cene kart so različne tudi v visoki, srednji in nizki sezoni. Pred nakupom karte se je smiselno pozanimati, če smučišče nudi še kakšne druge dodatne akcije ali popuste. Za več o aktualnih cenah smučarskih kart pa tule.

Dostop do smučišča

Iz Ljubljane do smučišča Tarvisio – Monte Lussari je 106 km, za kar z osebnim avtomobilom potrebujemo okoli uro in pol.

Ljubljana – Kranj – smer Bled – Jesenice – Kranjska Gora – mejni prehod Rateče – Fusile in Valromana – Tarvisio – smučišče Višarje/Tarvisio/Monte Lussari

Vir fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani