Smučišče Velika Planina

Smučišče Velika Planina

smucisce-tiha-dolina-v

Smučišče Velika Planina je po nekaj letih nedelovanja ponovno odprla svoje proge. Na novo so postavili eno vlečnico, prenovili sedežnico in nekoliko posodobili smučišče. Smučišče Velika Planina velja za priljubljeno in družinam prijazno smučišče, ki se nahaja v neposredni bližini Kranja in Ljubljane. Zaradi svoje lege v bližini mest, je smučišče zelo dobro obiskano. Smučišče leži na nadmorski višini med 1412 in 1666 metri nadmorske višine, skupno pa smučarska površina meri 40 ha. Skupno smučišče ponuja 3 km prog, ki so po težavnostni stopnji večinoma srednje zahtevne. Na Veliki Planini so na novo postavili vlečnico Jurček, ki je namenjena predvsem najmlajšim in začetnikom. Poleg smučarjev na Veliko Planino radi zahajajo tudi ljubitelji sankanja. Ob smučišču se nahajata tudi gostišče in okrepčevalnica, kjer si je mogoče nekoliko spočiti od naporne smuke in se okrepčati. V gostišču so znani po jedeh na žlico in štrukljih, v okrepčevalnici pa po pizzah in hitrih prigrizkih. Smučišče Velika Planina je priljubljena tudi zaradi nočnega sankanja, ki poteka po ob dvosedežnici Šimnovec. Proga za sankanje je osvetljena, na smučišču pa si je mogoče izposoditi tudi sani. Prav tako si je na zgornji postaji nihalke, ki pelje na Veliko Planino, možno izposoditi pohodniške palice in krplje.

Zakaj obiskati smučišče Velika Planina?

  • Ker se smučišče nahaja v čudoviti naravi,
  • Ker smučišče nudi raznovrsten teren in je primerno tako za začetnike kakor tudi za zahtevnejše smučarje,
  • Ker je smučišče po nekaj letih mirovanja posodobljeno in pripravljeno na nove smučarske sezone,
  • Ker se smučišče nahaja v bližini Ljubljane in Kranja in pomeni idealen smučarski oddih od mestnega vrveža,
  • Ker je z novo sedežnico poskrbljeno tudi za najmlajše, ki se smučarskih zavojev šele učijo.

Smučarske proge na smučišču Velika Planina

Smučišče Velika Planina ponuja smučarjem skupno okoli 3 km smučarskih prog. Od tega je lahkih prog okoli 300 m, srednje zahtevnih prog okoli 1,5 km, težkih prog pa za dober km. Novost smučišča je vlečnica Jurček, ki so jo postavili za otroke in začetnike in se nahaja pri vznožju dvosedežnice Šimnovec. Blizu je tudi manjši poligon za ljubitelje sankanja.

Obratovalni čas smučišča

Nihalka, s katero se pripeljemo na Veliko Planino, obratuje vse leto, smučišče pa običajno obratuje med decembrom in marcem.

Cene smučarskih kart

Na smučišču Velika Planina svojim smučarjem ali ljubiteljem teka na smučeh ponujajo celodnevno, dopoldansko, popoldansko in večdnevno smučarsko karto. Izbrati je mogoče med karto za odraslo osebo in otroško karto, prav tako pa nudijo nakup družinske karte (2 odrasla in do 4 otroci). Cene smučarske vozovnice vedno vključujejo tudi nihalko. Smučišče Velika Planina velja za smučišče z ugodnimi cenami smučarskih vozovnic, zato je vedno smiselno preveriti aktualne popuste in akcije. Za več o aktualnih cenah pa tule.

Dostop do smučišča

Spodnja postaja nihalke, s katero dostopamo do Velike Planine, se nahaja v Kamniški Bistrici in je od Kamnika oddaljena okoli 10 km. Do smučišča je mogoče dostopati iz smeri Kamnika. Ko se peljete mimo Kamnika, na zadnjem večjem križišču zavijete levo in sledite oznakam Kamniška Bistrica in Gornji Grad. Po približno 5 km poti vas cesta pripelje v vas Stahovica, kjer se pot odcepi levo. Sledite oznakam za Kamniško Bistrico. Po samo nekaj km je na desni strani mogoče opaziti parkirišče za nihalko na Veliko Planino.

Vir fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani