Smučišče Stari vrh

Smučišče Stari vrh

stari vrh

Smučišče Stari vrh je smučarski center, ki se nahaja v središču Škofjeloškega hribovja. Gre za priljubljeno smučišče, ki ljubiteljem belih strmin nudi 55 hektarjev urejenih smučarskih prog. Smučišče se razteza na nadmorski višini med 580 m in 1217 m nadmorske višine. Na smučišče Stari vrh se radi odpravijo smučarji z različnim smučarskim znanjem. Proge so primerne tako za začetnike, rekreativne smučarje, otroke in mladino, kakor tudi za izkušene ali vrhunske smučarje. Na smučišče se pogosto odpravijo celo smučarji tekmovalci. Smučišče Stari vrh se namreč lahko pohvali tudi s tekmovalnim poligonom. Ni pa smučišče Stari vrh namenjeno samo ljubiteljem smučanja, ampak je dobro poskrbljeno tudi za ljubitelje sankanja, skakanja, deskanja na snegu, itd. Na voljo je snežni park, kjer se nahaja bob steza (za spuščanje z zračnicami), sankališče, skakalnica, otroški poligon (igrala), itd. Na smučišče se pogosto odpravijo tudi tisti, ki imajo radi pohodništvo, saj je to odlična izhodiščna točka za pešpoti do vasi, vrhov in turističnih kmetij v okolici. Področje je namreč zelo bogato iz vidika etnologije, kulture in naravne dediščine. Smučarska ponudba se dopolnjuje še z gostinsko in namestitveno. Posebnost tega področja so gotovo zelo dobro opremljene turistične kmetije s sobami in apartmaji za goste. Pri zgornji postaji sedežnice se na smučišču nahaja tudi koča, kjer se smučarji lahko ogrejejo in okrepčajo. Smučišče Stari vrh se lahko pohvali tudi s šolo smučanja za otroke, odrasle in za tiste, ki se želijo naučiti deskanja na snegu.  Možno se je vpisati v začetni ali nadaljevalni tečaj.

Zakaj obiskati smučišče Stari vrh?

  • Smučišče je le 36 km oddaljeno od Ljubljane,
  • Nahaja se na kar 55 ha površine,
  • Smučarske proge so primerne tako za začetnike kakor za profesionalce,
  • Na smučišču ne bodo uživali samo odrasli, ampak tudi mladina in najmlajši,
  • Smučarske proge dopolnjuje snežni park s sankališčem, bob stezo, skakalnico, otroškimi igrali, itd.
  • V okolici je veliko dobre gostinske in namestitvene ponudbe,
  • Smučišče je odlično izhodišče za pohodniške ture.

Smučarske proge na smučišču Stari vrh

Smučišče Stari vrh nudi skupno 12 km urejenih smučarskih površin. Če so vremenske razmere ugodne, so vse proge zasnežene naravno, sicer pa je mogoče kar 95 % smučarskih površin zasneževati umetno. Kot že omenjeno zgoraj, so proge zelo raznolike in težavnostno pestre, zato lahko na njih uživajo tako tisti, ki se smučanja šele učijo, kakor tudi vsi bolj izkušeni ali celo profesionalni smučarji. Na smučišču se nahaja 4 km lahkih prog, 6 km srednje zahtevnih prog in 2 km dolga proga črne barve za najbolj zahtevne.

Obratovalni čas smučišča Stari vrh

Smučišče Stari vrh začne s predprodajo vstopnic običajno v začetku decembra. Običajno naprave obratujejo med 9. in 16. uro,  v primeru nočne smuke pa še med 19. in 22. uro. Smučarska sezona običajno traja do začetka meseca marca.

Cene smučarske karte

Cene smučarskih kart se vsako leto nekoliko spreminjajo, je pa nakup smučarske karte v predprodaji lahko bistveno cenejši, kakor v redni prodaji. Smučišče nudi smučarske vozovnice za odrasle, otroke in mladino ter seniorje, možno je kupiti dnevno ali poldnevno karto. Smučišče obratuje tudi v večernih urah (nočna smuka), karte za nočno smuko je potrebno kupiti posebej. Preveriti velja tudi posebne cenike za nakup smučarskih vozovnic za večje skupine in za nakup vozovnic za snežni park. Za aktualne cene smučarskih kart na smučišču si oglejte tole povezavo.

Dostop do smučišča

Smučišče Stari vrh je zaradi svoje lege zelo priljubljena in obiskana izbira. Od Ljubljane je namreč smučišče oddaljeno zgolj 36 km. Dostop do samega smučišča je mogoč iz dveh smeri. Ena smer poteka iz Škofje Loke, preko Selške doline do vasi Praprotno. V vasi se pri gostilni Pr’Birt zavije na levo in sledi cesti, ki vas bo po cca. 10 min pripeljala do spodnje postaje šestsedežnice. Druga smer poteka iz Škofje Loke preko Poljanske doline do Poljan. Tu se zavije desno in sledi smerokazom. Do smučišča se pripeljete mimo mnogih turističnih kmetij. Iz te smeri se pripeljete do snežnega parka. To pot se priporoča zlasti družinam z otroci in vsem začetnikom, saj je od tod enostavno mogoče dostopati do tekočega traku.

Vir fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani