Smučišče Saalbach

Smučišče Saalbach

Saalbach

Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Smučarski center Saalbach Hinterglemm obsega povezana smučišča Saalbach, Hinterglemm, Leogang in Fieberbrunn. Smučišče Saalbach in ostala so umeščena v dolino Glemm, v bližini meje z Nemčijo. Vsa omenjena smučišča tvorijo največje povezano smučišče v Avstriji, saj se lahko pohvalijo s kar 270 km prog in neomejenimi možnostmi za različne zimske športe. Posamezna smučišča povezuje kar nekaj prog, gondol in kar 70 vlečnic. Povezana smučišča tako ne tvorijo zgolj največjega povezanega smučarskega področja v Avstriji, temveč tudi smučarsko najbolj razgiban teren, kjer vsakdo najde najboljšo progo za sebe. Smučarski center se lahko pohvali s snežnimi parki, snežnim kinom, hitrostnimi in tekmovalnimi progami, tekaškimi progami in še marsičim. Smučišče Saalbah in druga povezana smučišča se lahko pohvalijo tudi s številnimi alpskimi smučarskimi kočami ob progah in živahno ponudbo dejavnosti po smučanju. Vsako smučišče posebej ponuja nekaj edinstvenega in posebnega. Fieberbrunn je tako na primer najbolj poznan po progah za prosti slog, kar dela to smučišče tudi svetovno prepoznavno.

Zakaj obiskati smučišče Saalbach Hinterglemm?

  • Ker gre za največje povezano smučarsko prizorišče v celi Avstriji.
  • Ker povezana smučišča nudijo največji izbor različnih zimskih športov.
  • Ker se smučišča lahko pohvalijo s kar 60 udobnimi smučarskimi kočami.
  • Ker se lahko pohvalijo z eno izmed najbogatejših ponudb aktivnosti po smučanju.
  • Ker gre za enega izmed največjih in najbolj modernih smučarskih centrov v Alpah.
  • Ker povezana smučišča svojim obiskovalcem nudijo tako raznovrstno nastanitveno in kulinarični ponudbo, da vsakdo lahko najde nekaj za svoj okus in žep.
  • Ker bo s smučarsko sezono 2015/2016 smučišče Fieberbrunn s smučarskim centrom povezovala nova gondola, ki bo povezovala dve smučišči in tudi dve pokrajini – Tirolsko in Salzburg.

Smučarske proge

Smučarji si lahko obetajo kar 270 km prog, med katerimi je 140 km modrih oziroma enostavnih prog, 110 km rdečih oziroma zmerno težkih prog in 20 km črnih oziroma težkih prog. Smučišča in proge povezuje 70 sodobnih žičnic, prav tako pa se povezano smučišče Saalbach – Hinterglemm – Leogang – Fieberbrunn lahko pohvali s kar 4 snežnimi parki, 5 naravnimi parki za prosti slog, več hitrostnimi in tekmovalnimi progami, stezami za tek na smučeh, itd.

Obratovalni čas smučišče Saalbach Hinterglemm

V času sezone je smučišče odprto med 8.30 in 16.30 uro.

Cene smučarske karte

Smučišče nudi več cenovno različnih smučarskih kart za različne starostne skupine. Otroci, seniorji in mladostniki tako plačajo manj kot odrasle osebe. Pred nakupom smučarske karte je dobro preveriti, ali nudijo še kakšne posebne ugodnosti (npr. družinsko ali skupinsko karto). O aktualnih cenah smučarskih kart pa več tule.

Dostop do smučišča Saalbach Hinterglemm

Smučarski center se nahaja v dolini Glemm, do njega pa je mogoče priti samo na enem koncu doline.

Iz Ljubljane bomo do smučišča potovali dobre 3 ure. Z avtomobilom je do Saalbacha najlažje priti preko karavanškega predora, v smeri krajev Villach – Spittal an den Drau – Gmünd in Kärnten – Flachau – Bischofshofen – Zell am See – Saalbach.

Vir slike: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani