Smučišče Rogla

Smučišče Rogla

rogla

Smučišče Rogla je del Zreškega Pohorja in priljubljena smučarska destinacija v SV delu Slovenije. Smučišče se lahko pohvali s številnimi domačimi in mednarodnimi priznanji ter mnogimi obiskovalci, ki se na Roglo z veseljem tudi vračajo. Na Rogli vsako leto zapade precej naravnega snega, primanjkljaj pa vsako leto nadoknadijo z modernimi sistemi umetnega zasneževanja. Tako je na Rogli mogoče smučati od pozne jeseni pa do zgodnje pomladi. Smučišče Rogla za smučarje organizira tudi Šolo snežnih športov Intersport, ki nudi tečaje za začetnike in tudi tiste, ki želijo svoje znanje izpopolniti. Šola smučanja na Rogli že nekaj let zapovrstjo velja za najboljšo smučarsko šolo pri nas. Smučarski center Rogla poskrbi tudi za smučarsko opremo – na voljo je sposojevalnica opreme, kjer se je mogoče popolnoma opremiti za smučanje. Na smučišču so dobrodošli tudi najmlajši, za katere je organiziran smučarski vrtec na snegu s številnimi igrali. Na željo staršev se je mogoče dogovoriti tudi za varstvo. Za najmlajše je na Rogli tudi otroški tekoči trak. Poleg vsega naštetega Rogla nudi tudi možnost krpljanja – gre za priljubljeno kardiovaskularno vadbo, pri kateri se s parom krpelj podate v divjo in zasneženo pokrajino. Smučišče Rogla se lahko pohvali tudi z bogato spremljevalno ponudbo – gostinskimi objekti in smučarskimi kočami. Smučišče Rogla se s svojimi progi razteza med 1050 in 1517 m.n.v.

Smučišče Rogla smučarjem ponuja najmanj 100 dni smuke na lepo urejenih progah, katere pokriva naravni in kompaktni sneg.

Zakaj izbrati smučišče Rogla?

–          Ker Rogla na 100 ha urejenih smučarskih progah nudi proge za vsakogar – za začetnike, rekreativce, profesionalce in celo tekmovalne smučarje.

–          Ker je najbolj tekmovalnim na razpolago rekreativna tekmovalna proga Mašin Žaga.

–          Ker na pobudo skupin ali podjetij na Rogli organizirajo smučarsko tekmovanje.

–          Ker se na Rogli nahaja tudi adrenalinski Fun park, poligon za deskarje in prosti slog.

–          Ker Rogla nudi kakovostno nočno smuko na osvetljenih smučiščih Jasa in Košuta.

–          Ker se smučišče lahko pohvali z 11 vlečnicami in 2 štiri sedežnicami.

Smučarske proge na smučišču Rogla

Smučarske proge na Rogli se raztezajo na cca. 100 ha. Smučišče Rogla ima skupno 12 km prog, med katerimi je 2 km lahkih prog za začetnike, 8,5 km povprečnih prog za rekreativce in 1,5 km težkih (črnih) prog za vrhunske smučarje in tekmovalce. Rogla ponuja tudi 18 km urejenih prog za tek na smučeh. Moderen smučarsko-tekaški poligon lahko vsi obiskovalci uporabljajo ob nakupu smučarske vozovnice. Za najbolj tekmovalne je na voljo rekreativno-tekmovalna proga na Mašin Žagi. Rogla pa ni samo pravi smučarski raj za smučarje in tekače na smučeh, ampak na svoj račun pridejo tudi deskarji na snegu in vsi tisti, ki so ljubitelji prostega sloga smučanja. Zanje je na voljo poligon in Fun park.

Obratovalni čas

Smučišče Rogla obratuje med 9. in 16. uro. Od četrtka do nedelje na dveh osvetljenih progah nudijo tudi nočno smuko.

Cena smučarske karte

Smučišče nudi več cenovno različnih smučarskih kart za različne starostne skupine. Otroci, seniorji in mladostniki tako plačajo manj kot odrasle osebe. Cene se razlikujejo glede na to, ali jih kupimo v predprodaji ali v času sezone. Pred nakupom smučarske karte je dobro preveriti, ali nudijo še kakšne posebne ugodnosti (npr. družinsko ali skupinsko karto). O aktualnih cenah smučarskih kart pa več tule.

Dostop do Rogle

Smučišče Rogla se nahaja v bližini našega drugega največjega mesta, Maribora. Od letališča na Brniku je smučišče oddaljeno okoli 100 km, od železniške postaje v Celju pa 30 km. Od železniške postaje do smučišča vozi tudi direkten avtobusni prevoz. Rogla obiskovalcem nudi dovolj parkirnih prostorov, zato je dostop do samega smučarskega centra zgledno urejen.

Vir fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani