Smučišče Pokljuka – Viševnik

Smučišče Pokljuka – Viševnik

smučišče pokljuka

Smučišče Pokljuka – Viševnik je manjše smučišče na Gorenjskem, ki se nahaja na nadmorski višini med 1371 in 1575 metri. Gre za visokogorsko smučišče, ki smučarjem in drugim ljubiteljem belih strmin ponuja dve progi. Ena izmed prog je namenjena predvsem začetnikom oz. vsem tistim, ki se smučanja šele učijo. Druga proga je nekoliko bolj zahtevna in bo v izziv tudi za bolj izkušene rekreativne smučarje. Smučišče je idealno za eno- ali večdnevno smuko. Posebnost smučišča Pokljuka – Viševnik je gotovo idilična pokrajina Pokljuke, ki obdaja smučišče in daje občutek, kot da bi se znašli sredi zimske pravljice. Smučišče je zanimivo zlasti za družine z otroci, saj se na lažji progi lahko smučanja šele naučijo, starši pa se lahko podajo tudi na bolj zahtevno, drugo progo. Smučarske proge povezujeta dve vlečni napravi. Smučišče umetno ne zasnežujejo, je pa zaradi svoje lege ob ustreznih vremenskih pogojih naravno zasneženo. Do smučišča se dostopa z avtomobilom, s katerim se je mogoče pripeljati na Rudno polje (parkirišče), nato pa se z opremo podate le 100 m peš do smučišča po gozdni poti. Smučišče Pokljuka – Viševnik je tudi idealno izhodišče za turno smuko iz Viševnika. Smučarsko ponudbo dopolnjuje tudi okoliška gostinska ponudba. Na področju Pokljuke je sicer alpsko smučanje mogoče na treh majhnih smučiščih. Vsa tri smučišča so primernejša za začetnike in družine. Kot že omenjeno sta na Rudnem polju dve vlečnice (pod Višenikom), poleg teh dveh pa sta na voljo še smučišče z vlečnico sidra Šport (pri Šport hotelu) in smučišče z vlečnico krožniki Jelka pri gostilni Jelka. Za najmlajše je na voljo še baby lift vlečnica Storžek. Poleg tega je na voljo tudi sankaška proga.

Zakaj obiskati smučišče Pokljuka – Viševnik?

  • Ker je smučišče umeščeno v idilično okolico,
  • Ker je smučišče zelo družinam prijazno,
  • Ker je smučišče idealno za tiste, ki se smučanja šele učijo,
  • Ker na svoj račun pridejo tudi tisti, ki imajo zahtevnejše znanje iz alpskega smučanja,
  • Ker je poskrbljeno tudi za ljubitelje turne smuke,
  • Ker je na voljo tudi sankališče,
  • Ker so cene smučarskih vozovnic zelo ugodne.

Smučarske proge na smučišču Pokljuka – Viševnik

Smučarske proge na smučišču so krajše. Lahkih prog (modra barva) je za približno 1 km, srednje zahtevnih (rdeče proge) pa za približno 200 m. Težkih prog na smučišču Pokljuka – Viševnik ni. Skupno je tako prog 1,2 km.

Obratovalni čas smučišča

Smučišče obratuje, ko zapade dovolj snega, saj je v celoti naravno zasneženo. Sezona se tako predvidoma začne v decembru in konča v mesecu marcu. Proge so odprte med 9. in 16. uro. Nočne smuke na tem smučišču ni.

Cene smučarske karte

Glede na razmeroma visoke cene smučarskih kart na večini slovenskih in tujih smučišč, se smučišče Pokljuka – Viševnik lahko pohvali z razmeroma nizkimi cenami za karte. Poleg tega nudijo tudi razne popuste, npr. družinski popust, popuste za starejše, popuste za mlade, skupinske popuste, itd. Cena dnevne smučarske karte za odrasle je okoli 14 eur, za otroke pa okoli 11 eur. Cena dnevne karte za vlečnico baby lift je okoli 7 eur, poldnevna pa 5 eur. Dopoldanska vozovnica velja med 9. in 13. uro, popoldanska pa med 12. in 16. uro. Za aktualne cene smučarskih vozovnic več tukaj.

Dostop do smučišča

Do smučišča Pokljuka – Viševnik dostopamo tako, da se najprej pripeljemo do parkirišča na Rudnem polju, nato pa avto parkiramo in se do samih prog odpravimo kar peš. Do smučišča vodi kratka, le kakih 100m dolga gozdna pešpot.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani