Smučišče Krvavec

Smučišče Krvavec

smucisce krvavec

Krvavec nedvomno velja za najbolj priljubljeno slovensko smučišče, ki se lahko pohvali z raznolikimi smučarskimi progami in ugodno lokacijo. Smučišče vodi Rekreacijsko turistični center Krvavec, ki skrbi za celovito zimsko in poletno turistično ponudbo. Smučišče Krvavec je primerno tako za eno- kakor večdnevno smuko. Obiskovalcem nudi raznolike nastanitvene možnosti, prav tako je zaradi lege priljubljen tudi za tiste, ki so nastanjeni na Bledu, v Ljubljani ali Kranju. Smučišče se nahaja na nadmorski višini 1450-1917 m.n.v. Zaradi svoje lege se smučišče lahko pohvali z velikimi količinami naravnega snega, ki ga po potrebi dopolnjujejo s kompaktnim. Naravna lega Krvavca omogoča dobre pogoje za smučanje in dolgo smučarsko sezono. Na smučišču Krvavec tako zagotavljajo kar 100 smučarskih dni na sezono. Zlasti ob vikendih, počitnicah in praznikih je na smučišču pričakovati večjo gnečo.

Zakaj obiskati smučišče Krvavec?

  • Ker nudijo 30 km zgledno urejenih smučarskih prog,
  • Ker je na sezono mogoče smučati kar 100 dni,
  • Ker lega smučišča omogoča prijetno smuko,
  • Ker se smučišče lahko pohvali z razgibanimi progami, ki so primerne tako za začetnike, rekreativce kakor tudi za tekmovalce,
  • Ker smučišče ponuja bogato dodatno ponudbo – šole smučanja, servis in izposoja smučarske opreme, poligon varne vožnje, itd.
  • Ker je za najmlajše poskrbljeno z otroškim trakom in poligonom z igrali ter vrtiljakom
  • Ker je ob smučišču tudi velika atrakcija Eskimska vas (snežni hotel)
  • Ker se je mogoče preizkusiti tudi na progi z elektronsko merjenim časom vožnje.

Smučarske proge na Krvavcu

Smučišče Krvavec ima 30 km urejenih prog. Med temi je 7 km prog označenih z modro (lahke proge), 15 km z rdečo barvo (povprečne proge) in 7 km s črno (težke proge). 1 km prog je namenjen tudi smučanju v prostem slogu (freeride).

Obratovalni čas smučišča

Smučarska sezona se na Krvavcu običajno začne že konec novembra, običajno pa traja preko 150 dni in se tako zaključi v prvih dneh meseca maja. Smučarske proge dnevno obratujejo med 8. in 17. uro.

Cena smučarske karte

Cena smučarske vozovnice je cenejša, če jo kupimo v predprodaji. Smučišče nudi tudi več cenovno različnih smučarskih kart za različne starostne skupine. Otroci, seniorji in mladostniki tako plačajo manj kot odrasle osebe. Pred nakupom smučarske karte je dobro preveriti, ali nudijo še kakšne posebne ugodnosti (npr. družinsko ali skupinsko karto). O aktualnih cenah smučarskih kart pa več tule.

Dostop do Krvavca

Smučišče Krvavec je smučišče, ki se med evropskimi smučišči nahaja najbližje mednarodnemu letališču – do letališča na Brniku je Krvavec oddaljen zgolj 8 km. Smučišče se nahaja v občini Cerklje na Gorenjskem in je le streljaj oddaljen od prestolnice (Ljubljana-Krvavec 25 km), zato je priljubljena in priročna smučarska destinacija za vse prebivalce glavnega mesta. Smučišče Krvavec je od Kranja oddaljeno 17 km, od Bleda pa 35 km. Do smučišča je urejen enostaven dostop. Do smučišča vodi cesta mimo naselij Cerklje na Gorenjskem, Dvorje in Grad.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani