Smučišče Kranjska Gora

Smučišče Kranjska Gora

smucisce kranjska gora

Smučišče Kranjska Gora je priljubljeno zimsko in poletno turistično središče, ki leži na SZ delu Slovenije. Gre za smučarski center, ki deloma sega tudi v Triglavski narodni park in katerega obkrožajo mogočni vršaci Julijskih Alp. Zimska smučarska ponudba se tako prepleta s pohodništvom, alpinizmom, kolesarjenjem in drugimi zimskimi športi. Večina Kranjsko Goro vendarle obišče zaradi smučišč. Smučarske proge se raztezajo med pobočjem Vitranca, mimo Podkorena in do Planice. Večji del prog v Kranjski Gori tudi umetno zasnežujejo, proge pa povezuje 13 vlečnic in 6 sedežnic, med katerimi so kar 4 štirisedežnice. Smučišče Kranjska Gora je odlično smučišče za celo družino. Primerno je tako za začetnike kakor za bolj izkušene smučarje. Kranjska Gora obiskovalcem nudi tudi pestro ponudbo smučarskih šol, kjer se je mogoče učiti alpskega smučanja, deskanja na snegu, teka na smučeh in še marsičesa. V kraju je na voljo tudi več sposojevalnic smučarske opreme. Na smučišču Kranjska Gora pa je poskrbljeno tudi za raznoliko gostinsko ponudbo. Mnogi obiskovalci se v Kranjsko Goro radi vračajo zaradi obilo sonca, kvalitetnih prog in sproščanja na snežni plaži. V letošnji smučarski sezoni bo smučišče nudilo tudi nekaj novosti – med njimi na primer sezonsko družinsko smučarsko karto, brezplačno uporabo otroškega tekočega traku za otroke pod 8 let v Podkorenu, nov sistem umetnega zasneževanja na progi, ki jo uporabljajo za svetovni pokal Vitranc in zasneževanje na smučišču Podkoren 2.

Zakaj izbrati smučišče Kranjska Gora?

  • Ker so proga primerne za vso družino, poskrbljeno je tudi za najmlajše.
  • Ker se lahko pohvali s priljubljeno snežno plažo, kjer se je mogoče med smuko nastavljati sončnim žarkom.
  • Ker v kraju vsako leto prirejajo tekme Svetovnega pokala.
  • Ker je na voljo tudi tekmovalni poligon za smučarje z naprednejšim znanjem.
  • Ker nudijo tudi nočno smuko.

Smučarske proge v Kranjski Gori

Kranjska Gora se lahko pohvali s skupno 20 km smučarskih prog. Med njimi je 10 km prog lahkih (za začetnike), 8 km prog povprečne težavnosti za rekreativce in 2 km težkih (črnih) prog. Za tiste z več smučarskega znanja je v Podkorenu na voljo tudi tekmovalni poligon, kjer se vsako leto odvija Svetovni pokal alpskega smučanja. Precej snežnih površin je namenjenih tudi najmlajšim obiskovalcem in začetnikom. Zanje so na voljo vlečnice Kekec, Rožle, Tinkara, Mojca, Pehta in Bedanc.

Obratovalni čas Kranjska Gora

Smučišče Kranjska Gora med sezono obratuje med 9. in 16. uro. Obiskovalci lahko uživajo tudi v nočni smuki.

Cena smučarske karte

Smučišče nudi več cenovno različnih smučarskih kart za različne starostne skupine. Otroci, seniorji in mladostniki plačajo manj kot odrasle osebe. Pred nakupom smučarske karte je dobro preveriti, ali nudijo še kakšne posebne ugodnosti (npr. družinsko ali skupinsko karto). O aktualnih cenah smučarskih kart pa več tule.

Dostop do Kranjske Gore

Čeprav smučišče Kranjska Gora leži v Zgornjesavski dolini, katero objemajo masivno visokogorje Julijcev in Karavank, je smučišče kljub temu lahko dostopno. Blizu se nahajajo železnice, prav tako je zgolj slabo uro stran mogoče doseči letališče v Brniku. Zgolj pol ure vožnje smučišče ločuje od avtoceste v Italiji (Trbiž), Avstriji (Beljak) ali Sloveniji (karavanški predor).

Z avtobusom ali avtomobilom do smučišča dostopamo po cesti: Ljubljana-Kranj-Jesenice-Kranjska Gora. Iz Avstrije lahko do Kranjske Gore pridemo iz smeri Beljaka preko Korenskega sedla ali pa skozi predor Karavanke. Iz Italije je smučišče dostopno čez mejni prehod Rateče. Če se v Kranjsko Goro odpravimo z vlakom, potem je najbližja železniška postaja na Jesenicah, od koder avtobusi redno vozijo do 20 km oddaljenega smučišča.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani