Smučišče Katschberg

Smučišče Katschberg

Katschberg

Smučišče Katschberg je avstrijsko družinsko smučarsko središče, ki se ponaša z enostavnim dostopom neposredno iz avtoceste A10 in je umeščeno v čudovito alpsko panoramo. Smučišče se nahaja na najbolj skrajnem severnem delu koroške pokrajine, povsem na meji s pokrajino Salzburg. Smučišče Katschberg mnoge obiskovalce prepriča z izjemnimi progami, neverjetnimi panoramskimi razgledi in najbolj udobnimi smučarskimi kočami v Alpah. Smučišče se nahaja med 1066 in 2220 m.n.v. Vse proge so opremljene tudi z modernimi napravami za zasneževanje, tako da ni bojazni, da bi v Katschbergu med smučarsko sezono ostali brez snega. Da gre za družinsko smučišče postane jasno tudi, če pogledamo kakšne so proge – smučišče svojim obiskovalcem nudi fantastično urejene proge vseh težavnostnih stopenj (modre, rdeče in črne proge). Na smučišču je seveda poskrbljeno tudi za najmlajše – zanje je na voljo zabaviščni park z igrali in maskotami.

Zakaj izbrati Katschberg?

  • Ker v Katschbergu časa ne boste izgubljali s čakanjem v dolgih čakalnih vrstah.
  • Ker so proge vselej brezhibno urejene, tudi v popoldanskih urah in ob vikendih, ko je več obiskovalcev.
  • Ker se smučišče lahko pohvali z izjemno kvalitetno ob-smučarsko ponudbo in številnimi smučarskimi kočami, kjer ponujajo odlično hrano.
  • Ker poleg ljubiteljev smučanja na svoj račun pridejo tudi ljubitelji fun parka, z atraktivnim »half-pipe« in mnogimi skakalnicami za najpogumnejše.
  • Ker na smučišču lahko uživa vsa družina.
  • Ker smučišče družinam po novem nudi nakup družinske kartice, s čimer lahko družine prihranijo v primerjavi z nakupom posameznih smučarskih kart.
  • Ker je Katschberg eno izmed tistih smučišč, na katerih bodo otroci najbolj uživali, saj je zanje zares dobro poskrbljeno – posledično bodo v smučanju najbolj lahko uživali tudi starši.

Smučarske proge v Katschbergu

Večina prog v Katschbergu velja za zmerno zahtevne. 10 km prog je označenih z modro barvo in veljajo za lahke. 50 km prog je povprečno zahtevnih in so označene z rdečo, 10 km pa s črno in so namenjene bolj zahtevnim smučanjem. Smučišče Katschberg tako skupaj ponuja 70 km prog, otroški snežni park, snežni park za deskarje in ljubitelje prostega sloga s skakalnicami in »half-pipe«.

Obratovalni čas Katschberg

Sezona se v Katschbergu običajno začne že konec novembra in bo traja vse do aprila. Smučišče Katschberg v času sezone obratuje vse dni med 9. in 16. uro. Po 19. uri je obiskovalcem na voljo tudi nočna smuka.

Cena smučarske karte

Smučišče Katschberg nudi več cenovno različnih smučarskih kart za različne starostne skupine. Otroci, seniorji in mladostniki tako plačajo manj kot odrasle osebe. Pred nakupom smučarske karte je dobro preveriti, ali nudijo kakšne posebne ugodnosti (npr. družinsko karto). O aktualnih cenah smučarske karte za smučišče Katschberg pa si več preberite tule.

Dostop do Katschberga

Iz Ljubljane je smučišče Katschberg oddaljeno približno dobri dve uri. Najboljša pot vodi skozi karavanški predor, nato pa nadaljujemo v smeri Celovca. Iz Klagenfurta (Celovca) nato nadaljujemo v smeri Villach-Spittal- Gmünd – izvoz Rennweg – Katschberg.

Vir fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani