Smučišče Kanin

Smučišče Kanin

bovec_kanin

Kot kaže smučišče Kanin po nekaj letih zaprtja ponovno odpira vrata. Smučišče je bilo zaprto od leta 2013, s 1.12.2016 pa je napovedano ponovno odprtje smučišča. V vmesnem obdobju so na smučišču in na napravah potekala popravila in odpravljanje napak. V času, ko je bilo smučišče Kanin zaprto, so vlečnice in proge smučišča Sella Nevea na italijanski strani obratovale nemoteno.

Smučišče Kanin se zaradi svoje izjemne geografske lege lahko pohvali z izjemno dolgo smučarsko sezono. Kanin je namreč edino visokogorsko smučišče pri nas. Smučarske površine se raztezajo nad nadmorsko višino 2000 metrov – med 1140 in 2300 m.n.v. Proge na takšni višini nikoli ne zaledenijo, prav tako pa se smučišče večji del zime lahko pohvali s smuko na naravni podlagi. Običajno smučarska sezona traja dolgo v pomlad, celo do prvomajskih praznikov, kar je najdlje med slovenskimi smučišči. Kaninsko smučišče odlikujejo sončna lega in čudoviti razgledi na Alpe in tržaški zaliv. Kanin je tesno povezan z mestom Bovec, ki je pravi alpski biser. Zime v bovški dolini so, zaradi bližine Jadranskega morja, zelo mile in prijetne. Kaninsko smučišče je, kot že omenjeno, povezano s smučiščem na italijanski strani – Sella Nevea oziroma smučišče v Žlebah. Na italijanski strani poteka dolga proga Prevala, na kateri obratuje štirisedežnica. Južna stran (bovška oziroma slovenska stran) je zelo sončna in je preko celega dne obsijana s sončnimi žarki, italijanska stran pa je bolj severne lege in zato bolj senčna. Z nakupom ene smučarske vozovnice je tako mogoče smučati tako na slovenski kakor na italijanski strani smučišča. Smučišče Kanin z dolino povezuje gondolska žičnica, ki velja za najdaljšo v Sloveniji.

Zakaj obiskati smučišče Kanin?

  • Ker je smučišče umeščeno med Alpe in Jadransko morje,
  • Ker se od tod raztezajo neverjetno lepi razgledi na vse strani,
  • Ker je slovenska stran smučišča povezana z italijansko stranjo, na kateri obratuje dvosedežnica,
  • Ker je z nakupom ene karte mogoče smučati tako na slovenski kakor na italijanski strani,
  • Ker so v zadnjih letih posodobili naprave in odpravili napake,
  • Ker je Bovec alpski biser, ki nudi odlično namestitveno in kulinarično ponudbo,
  • Ker so smučarske proge na Kaninu primerne tako za začetnike kakor za zahtevne in celo profesionalne smučarje,
  • Ker smučišče Kanin ponuja tudi šolo smučanja.

Smučarske proge na smučišču Kanin

Smučarske proge na smučišču Kanin so zelo raznolike. Tako je na smučišču nekaj prog primernih za začetnike, nekatere pa so po svoji zahtevnosti primerne celo za svetovni pokal. Površina smučarskih prog se tako razteza na skupno 70 ha, dolžina prog pa znaša 30 km. Od tega je 6 km prog lahkih (modre), 22 km srednje zahtevnih (rdeče) in 2 km težkih (črna barva).

Obratovalni čas smučišča

Ker je bilo smučišče nekaj let zaprto, je predviden datum ponovnega odprtja smučišča 1.12.2016. V kolikor se bo smučišče na ta datum zares odprlo, je pričakovati dolgo sezono, v najbolj ugodnih vremenskih razmerah vse do prvomajskih počitnic. Smučišče obratuje med 8. in 16. uro.

Cene smučarske karte

Smučišče Kanin nudi smučarske vozovnice za odrasle, otroke in seniorje. Za otroke (Junior) in Seniorje veljajo nekoliko nižje cene. Smučarske vozovnice za otroke veljajo za otroke in mladino od 10 do 20 leta, za seniorje pa za odrasle osebe od 65 do 75 leta. Če smučarsko karto kupimo v predprodaji, so cene nekoliko nižje. Mogoče je kupiti eno ali večdnevne vozovnice. Za aktualne cene smučarske karte za smučišče Kanin več informacij tukaj.

Dostop do smučišča

Do smučišča Kanin je iz slovenske strani mogoče dostopati iz Bovca, od koder vozi gondolska žičnica na smučišče. Na smučišče Kanin je mogoče dostopati tudi iz italijanske strani. Tja je mogoče dostopati preko prelaza Predel (Sella Nevea) v Italiji – za Rabeljskim jezerom zavijemo levo in se nato povzpnemo na prelaz. V kolikor prihajamo iz gorenjske, je najbolje najprej peljati v Kranjsko Goro, nato nadaljevati proti Ratečam in nato proti Trbižu v Italiji. V mestu Trbiž se nato zavije levo v smeri Bovca in sledi oznakam za Neveljski preval (Sella Nevea). Iz Bovca in iz Kranjske Gore je mogoče Sello Neveo z osebnim avtomobilom doseči v približno 45 minutah.

Vir fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani