Smučišče Bad Kleinkirchheim

Smučišče Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim

Smučišče Bad Kleinkirchheim je smučišče na avstrijskem Koroškem, ki se razteza med 1100 in 2055 m.n.v. Smučišče se lahko pohvali z dolgo smučarsko sezono in zagotovljenim snegom, za kar poskrbijo tudi s kar 800 snežnimi topovi, ki pokrivajo 97 % prog. Prav tako se v kraju Bad Kleinkirchheim nahajajo štiri smučarske šole, kjer obiskovalcem nudijo učenje različnih zimskih športov. Poleg smučarskih ljubiteljev kraj radi obiščejo tudi alpinisti, pohodniki, ljubitelji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju in navdušeni tekači na smučeh. Bad Kleinkirchheim je skratka kar sinonim za raznolike zimske športe in zato niti ne preseneča, da je med ljubitelji smučanja in drugih športov tako priljubljen. Kraj je precej poznan tudi po Franzu Klammerju, smučarski legendi, ki izhaja iz tega kraja.

Poleg štirih smučarskih šol smučišče Bad Kleinkircheim nudi tudi otroški smučarski vrtec, varstvo in odlične proge za začetne zavoje na smučeh. Velik poudarek na smučišču dajejo tudi odraslim, ki bi radi ponovno stopili na smuči in obnovili znanje smučanja. Prav tako si je v kraju mogoče sposoditi smučarsko opremo – na vseh 4 vhodih v smučarsko areno se nahajajo sposojevalnice smučarske opreme, kjer si lahko obiskovalci izposodijo vse, kar potrebujejo za smučanje. Čeprav je Bad Kleinkirchheim najbolj poznan po smučarskih strminah, pa za brezhibno urejenimi progami prav nič ne zaostaja bogata spa ponudba. Kraj je prava meka za vse tiste, ki se po smučanju radi razvajajo v objemu spa centrov. Mnoge po dolgem dnevu na snegu nič ne okrepi bolj kot topla termalna voda in sproščanje v savnah. Smučišče Bad Kleinkirchheim tako svojo ponudbo dopolnjuje z dvema termalnima centroma, 21 notranjimi bazeni ter 50 savnami.

Zakaj izbrati smučišče Bad Kleinkirchheim?

  • Ker se lahko po smuki na brezhibno urejenem smučišču ogrejemo in razvajamo v termalni vodi ali savnah.
  • Ker so v kraju poskrbeli za vrhunske nastanitvene možnosti.
  • Ker se na smučišču ponašajo s kar 25 sodobnimi žičnicami.
  • Ker se lahko pohvalijo z bogato gostinsko ponudbo na smučišču in v samem kraju.
  • Ker ima Bad Kleinkirchheim tudi živahno nočno življenje.
  • Ker lahko v sezoni 2015/2016 ob nakupu smučarske karte privarčujete pri plačilu savn in spa tretmajev.
  • Ker lahko otroci pod 12 let med 9.1.2016 in 4.3.2016 smučajo za samo 1 eur na dan.

Smučarske proge v Bad Kleinkirchheim

Smučišče Bad Kleinkirchheim ima skupno 103 km smučarskih prog. Od tega je 18 km modrih oziroma lahkih prog, 77 km povprečno zahtevnih prog (rdeče), namenjene rekreativnim smučarjem in 8 km težkih oziroma črnih prog za najboljše smučarje. Proge povezuje 25 vlečnic.

Obratovalni čas smučišče Bad Kleinkirchheim

Smučarska sezona traja med 5.12.2015 in 3.4.2016. V tem času smučišče obratuje med 9.00 in 16.00 uro.

Cena smučarske karte

Cene smučarskih kart so različne v času sezone in posezone. Pred nakupom smučarske karte je dobro preveriti, ali na smučišču nudijo kakšne posebne ugodnosti (npr. pri nakupu skupinske ali družinske karte). Več o aktualnih cenah smučarske vozovnice si preberite tule.

Dostop do Bad Kleinkirchheim

Iz Slovenije je dostop do smučišča precej preprost. Iz Ljubljane se peljemo proti Jesenicam in gremo skozi karavanški predor. Nato vozimo v smeri: Villach – Autobahnabfahrt Ossiacher See – Bundesstraße nach Bad Kleinkirchheim.

Letališče v Celovcu je od kraja oddaljeno zgolj 50 km, najbližja železniška postaja pa je oddaljena 30 km (Spittal in Villach). Iz železniške postaje vozi do smučišča direkten smučarski avtobus.

Vir slike: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani