Nasveti pri nakupu rabljenih smučarskih čevljev

Nasveti pri nakupu rabljenih smučarskih čevljev

Snežne strmine pozimi privabljajo številke smučarske navdušence. Za nakup tovrstne opreme pa lahko odštejemo veliko denarja in dober kompromis je nakup rabljene smučarske opreme. V kolikor se podajate na lov za nakup smučarskih čevljev se najprej poučite o tem kakšno opremo potrebujete za vaš stil vožnje. Ali ste šele začetnik, ki se v to športno okolje šele privaja, ali pa izkušen smučar, ki potrebuje bolj zahtevno opremo. Za vsakogar se lahko najde ustrezna rabljena oprema na sejmih ali pa na kakšnih drugih portalih prodaje rabljene opreme.

Trdota smučarskega čevlja

Za osnovnega uporabnika, ki ni najbolj vešč smučanja je predvsem priporočljivo izbrati mehkejši smučarski čevelj, ki bo osebam z manj moči v nogah omogočalo lažje upogibanje in posledično lažje zavijanje po snežnih strminah. V kolikor se vaše znanje tehnike smučanja stopnjuje, bolj je priporočljivo poseganje po smučarskih čevljih višje trdote.

Ustrezna velikost smučarskega čevlja

Izberite ustrezno velikost smučarskega čevlja. Noga mora v njem imeti ustrezno pozicijo in ni priporočljivo, da noga v pancerju poplesuje.  Z ustrezno velikostjo smučarskega čevlja bo tudi uporabnikom z manj predznanja lažje voditi ustrezne zavoje. V primeru, da imamo manjšo in ožjo nogo in težko najdete ustrezne smučarske čevlje zase, se ne škodi pozanimati tudi o otroških pancerjih. Pogosto je na voljo tudi kakovostna rabljena otroška oprema za bolj izkušene smučarje.

Preizkusite opremo

Tudi, ko gre za nakup rabljene smučarske obutve, opremo vedno preizkusite. Tako se boste prepričali o njeni ustreznosti. Dobro preglejte opremo in bodite pozorni na morebitne napake ali poškodbe na rabljeni opremi.

Ko se odpravljamo po nakupih rabljene smučarske obutve bodimo vedno pozorni na ustrezno lego v obutvi. Tiščanje ali poplesavanje noge se lahko kasneje kaže v bolečinah, žuljih in drugih nevšečnostih. Za ustrezen nakup rabljene smučarske opreme poskrbimo tako, da jo pred nakupom preizkusimo in pregledamo njeno ustreznost. Z ustrezno opremo boste lahko najbolje poskrbeli za varno in udobno smučanje.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani