Na kaj vse moramo paziti pri nakupu smučarske čelade?

Na kaj vse moramo paziti pri nakupu smučarske čelade?

Preden se podamo na bele strmine poskrbimo tudi za primerno opremo, ki nam bo omogočala varno smuko. Poleg ustreznega rednega vzdrževanja smuči in primernih oblačil poskrbimo, da bo z nami vedno tudi smučarska čelada. Kot pomemben element varnosti med smučanjem je zato tudi pomembno, da izberemo tisto, ki se nam najbolje prilega.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu?

  1. Čelado preizkusite, ne sme biti prevelika in ne premajhna. Čelada mora ustrezati vaši glavi in kakršno koli poskakovanje ali premikanje čelade na glavi, ob gibanju, ni ustrezno. V kolikor boste nosili tudi podkapo jo ob pomerjanju čelade imejte sabo. Le tako boste brez strahu izbrali ustrezno velikost čelade, da vam le ta ne bo prevelika oziroma pretesna ob uporabi. Če izbirate čelado za vašega otroka ne kupujte prevelike čelade. Takšna čelada ne bo ustrezno varovala glave vašega otroka. Na spletu ali sejmih lahko ugodno kupite tudi rabljeno opremo zato lahko tudi tam poiščite ustrezno čelado za najboljšo zaščito vašega otroka na smučišču.
  2. Pri smučanju je lahko tudi vroče in ne zanemarimo tega tudi pri izbiri čelade. Zelo ustrezno je izbrati čelado z  zračniki, ki se lahko po potrebi zaprejo in odprejo. Tako lahko prilagajamo zračenje glede na vremenske razmere.
  3. Vidljivost na smučiščih ni vedno najbolj ustrezna. Za to je pomembno, da v vsakih vremenskih razmerah ostanemo vidni. Za vidnost na smučišču izberimo vidno čelado ali ostalo opremo, kot je izstopajoča bunda, zaščitni odsevni brezrokavnik… S tem poskrbimo, da smo vidni tudi ostalim udeležencem na smučišču.

Ko izbiramo ustrezno čelado za smučanje moramo izbrati tisto, ki nam najbolje ustreza. Predvsem je pomembno, da ne izberemo prevelike oziroma premajhne čelade. Takšna čelada ne zagotavlja ustrezne zaščite na smučišču in varnost bo s tem vprašljiva. Pri čeladi  in oblačilih izbirajmo živahne in izstopajoče barve s čimer dosežemo vidnost na smučišču. Poleg ustrezne zaščitne opreme poskrbimo tudi za varno in ustrezno obnašanje na smučišče samem.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani