Kako do poceni smučarske karte?

Kako do poceni smučarske karte?

poceni smucarska karta

Smučarske karte na domačih, še posebej pa na tujih smučiščih, niso ravno poceni. V nadaljevanju vam zato ponujamo nekaj nasvetov, kako do nekoliko nižjih cen za smučarske vozovnice!

Karte kupite v predprodaji

Vsako leto (povečini v mesecu oktobru) večina smučarskih središč prične s predprodajo smučarskih kart za sezono, ki sledi. Nakup karte v predprodaji lahko ceno zniža za 10-15 % v primerjavi s cenami kart v redni prodaji. Predprodaja vozovnic večinoma traja mesec ali dva, preden se začne smučarska sezona. Ker je lahko razlika v ceni precejšnja, si z nakupom ob pravem času lahko bistveno zmanjšamo stroške dnevnih smuk na različnih smučiščih pri nas in na tujem. Kljub nižjim cenam v predprodaji pa smučarska središča še vedno ugotavljajo, da ljudje karte večinoma kupujejo tik pred zdajci, navadno na dan, ko se odločijo za smuko. Smučarske karte je mogoče kupiti vnaprej za določen datum, prav tako pa lahko karto kupimo tudi brez datuma – to je potrebno pri nakupu posebej povedati, karta pa nam velja do konca sezone.

Če smučate veliko, kupite sezonsko karto

Za tiste, ki smučajo veliko in redno, se vsekakor izplača kupiti sezonsko karto. Tako lahko veliko privarčujemo, edina slabost tovrstnega nakupa pa je, da se s tem nakupom obvežemo, da bomo večji del svoje smučarske sezone preživeli na enem smučišču. Sezonska karta je navadno odlična izbira za tiste, ki živijo v bližini kakšnega smučišča in se tja odpravijo vsaj nekajkrat na teden.

Spremljajte aktualne ugodnosti

Ko se odločite, da boste dan ali več preživeli na smučkah ali smučarski deski, se pozanimajte, ali smučarski center, kamor se odpravljate, nemara v prihajajočih dneh ne nudi kakšne akcije oziroma ugodnosti. Takšne ugodnosti so lahko cenejša smuka med tednom, ugodni nakupi (popusti pri nakupu več kart ipd.), znižane cene popoldanskih smučarskih vozovnic, nižje cene za nočno smuko,… S takšnimi popusti in paketi (nižje cene vozovnic v paketu z nastanitvijo) domača smučarska središča ciljajo predvsem na domače obiskovalce in jih na tak način želijo prepričati, da raje obiščejo domače smučišče namesto sosednjih avstrijskih ali italijanskih. Smučišča bodo tudi v prihajajoči sezoni gotovo ponujala posebne akcijske dneve, ki jih nikakor ne gre zamuditi.

Kupujte pametno in poceni

Poceni karte za smučanje lahko najdete tudi na katerem izmed spletnih portalov s popusti, med katerimi se pogosto najdejo tudi ugodni smučarski paketi za domača in tuja smučarska središča. Pri tovrstnih nakupih morate biti pozorni samo na datume, v okviru katerih morate kupljene vozovnice ali pakete izkoristiti. Če ste s svojim časom kolikor toliko fleksibilni, lahko na tak način ceno smučarskih kart ali počitnic celo prepolovite.

Študentski popusti

Nekatera smučišča nudijo posebne smučarske karte, ki so cenejše in jih je mogoče kupiti ob predložitvi veljavne smučarske vozovnice. Študentski popusti so namenjeni zgolj študentom.

Smučajte v skupinah in privarčujte

Nekatera smučišča ponujajo popuste pri nakupu skupinskih kart. Takšna smučišča za skupino 20 (izjemoma 25 ljudi v Nassfeldu in Trbižu) oz. 25 kupljenih kart podarijo eno karto brezplačno. Takšne karte so še zlasti primerne za šole ali druge večje skupine.

Družinske smučarske karte

Tudi z nakupom družinskih smučarskih kart lahko privarčujete. Pri nakupu take karte je običajno potrebno predložiti osebne dokumente družinskih članov, na podlagi katerih je razvidno, da gre zares za družino in od koder se vidi tudi starost otrok.

Obiščite smučišča, kjer najmlajši smučajo zastonj

Če bi na smučanje radi peljali tudi najmlajše člane vaše družine, potem lahko privarčujete tako, da obiščete smučišča, katera nudijo brezplačno smuko za najmlajše otroke. Na ta način lahko vaše malčke naučite osnov smučanja, brez da bi za to morali odšteti veliko denarja. Na mnogo smučiščih najmlajši smučarske karte niti ne potrebujejo, v kolikor smučajo v spremstvu odrasle osebe. Pri otrocih, ki smučajo samostojno, pa je na večini smučišč potrebno kupiti otroško smučarsko karto. Pri nakupu smučarskih kart po otroški ceni, je običajno potrebno pokazati osebne dokumente otrok, iz katerih je razvidna starost.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani