Kaj pomenijo označbe prog?

Kaj pomenijo označbe prog?

oznacne na smuciscih

Na smučiščih se podobno kakor na cesti srečujemo z raznolikimi označbami, barvami in znaki, katerih namen je zagotoviti varnost čim večjega števila smučarjev, deskarjev na snegu in drugih udeležencev na smučišču. Pri tem zaposleni na smučarskih centrih ugotavljajo, da veliko število smučarjev označb ne pozna dovolj dobro in jih pri smučanju ne upošteva, kot bi si želeli. Posledica tega je večje število nesreč in neustrezno odzivanje udeležencev na smučišču, ko do njih pride. Poglejmo si zato nekaj najpogostejših označb in znakov, ki jih je nujno potrebno poznati za varno smučanje!

smučišča_infografika_označbe

Smučarji, deskarji na snegu in vse ostale osebe na smučišče morajo vselej upoštevati pravila za varno smuko in se držati opozorilnih in obvestilnih znakov, znakov za prepoved in znakov za obveznost. Prav tako morajo udeleženci na smučišču vedno upoštevati navodila in opozorila nadzornikov. Na smučišču se je potrebno obnašati tako, da s svojim ravnanjem ne ogrožamo sebe ali drugih oseb.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani