Smučišče Nassfeld

Smučišče Nassfeld

nassfeld

Nassfeld ali Mokrine so avstrijsko smučarsko središče, ki se nahaja na Koroškem na jugu Avstrije. Nassfeld leži neposredno ob meji z Italijo. Smučišče gotovo sodi med 10 najboljših smučišč pri naših severnih sosedih, kjer vsako smučarsko sezono smuča tudi ogromno Slovencev. Smučišče se lahko vsako leto pohvali z dovolj naravnega snega in obilo sonca. Svojo priljubljenost to smučišče dolguje tudi raznoliki ponudbi smučarskih prog, ravno pravšnji velikosti smučišča, sodobnim žičniškim napravam in zagotovljenemu snegu. Na sezono namreč v Nassfeldu zapade povprečno 8 metrov novega snega. Smučarske proge se raztezajo med 600 in 2.200 m nadmorske višine.

Nassfeld se lahko pohvali z najdaljšo osvetljeno progo v Alpah – proga v dolino meri kar 7,6 km.

Zakaj izbrati smučišče Nassfeld?

 • ker smučišče sodi med 10 najboljših smučišč v Avstriji,
 • ker je smučišče umeščeno v čudovito panoramo južnih Alp,
 • ker ste lahko brez skrbi, da bo v Nassfeldu zahvaljujoč njegovi mikroklimi vselej dovolj snega,
 • ker se ob progah nahaja 25 smučarskih koč in restavracij,
 • ker Nassfeld ponuja največjo sončno teraso v Alpah,
 • ker je na smučišču dostopna brezžična internetna povezava,
 • ker je s 3 vadbenimi poligoni poskrbljeno tudi za otroke,
 • ker smučišče Nassfeld ponuja tudi sankanje, turno smuko, krpljanje, nočno smuko in tek na smučeh,
 • ker se lahko pohvalijo s 6-sedežnico z ogrevanimi sedeži, otroškim varovalom in zaščitnimi pokrovi,
 • ker se smučišče Nassfeld lahko pohvali z mnogimi odlikovanji, ki potrjujejo kakovost tega smučarskega centra,
 • ker smučišče leži blizu Slovenije in omogoča lahek dostop.

Smučarske proge v Nassfeldu

Smučišče Nassfeld se lahko pohvali s kar 110 km prog in 30 sodobnimi žičniškimi napravami. Prav tako so obiskovalcem na voljo tereni za prosti slog. Med progami je 30 km lahkih, 69 km srednje težkih oziroma povprečnih in 11 km težkih prog. Nassfeld ima tudi označena deskarska območja in snežni park.

Obratovalni čas smučišča

Sezona se v Nassfeldu običajno začne v začetku meseca decembra in traja vse do začetka aprila. Smučišče Nassfeld je odprto med 8.30 in 16.15 uro. Ker je ob odprtju smučišča običajno gneča, je smučarske karte za smučišče Nassfeld smiselno kupiti že na slovenski strani, na bencinski postaji Hrušica, ki se nahaja na poti med Ljubljano proti Jesenicam.

Kolikšna je cena smučarske karte?

Smučišče nudi več cenovno različnih smučarskih kart za različne starostne skupine. Otroci, seniorji in mladostniki tako plačajo manj kot odrasle osebe. Pred nakupom smučarske karte je dobro preveriti, ali nudijo še kakšne posebne ugodnosti (npr. družinsko ali skupinsko karto). Cena karte je višja v času glavne sezone. O aktualnih cenah smučarskih kart pa več tule.

Dostop do Nassfelda?

Iz Slovenije je mogoče do Nassfelda priti po dveh poteh. Ena pot vodi skozi Karavanški predor, mimo vasi Knoten, proti Villach-Faaker.  Če se odločimo za to pot, moramo na avstrijski strani kupiti vinjeto. Iz Ljubljane smo v Nassfeldu v približno 2 urah.

Druga pot vodi skozi Italijo, pri čemer peljemo mimo Trbiža proti Pontebbi, kjer cesto zapustimo in sledimo cesti SS13, dokler ne zavijemo proti Zardini do Nassfelda. Del poti po Italiji je nekoliko ožji in vijugast, prednost te poti pa je, da ne rabimo kupovati vinjete.

Vir fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani