Najbolj čarobno smučarsko središče v naši soseščini

Najbolj čarobno smučarsko središče v naši soseščini

Smučarsko središče Tre cime v italijanskih Dolomitih se lahko pohvali z več kot 100 kilometrov vedno urejenih prog, različnih zahtevnostnih stopenj. Vendar ne gre samo za smučanje! Smučarsko doživetje se dopolnjuje s čudovitimi razgledi, s katerimi se lahko kosa le malo katero smučišče. Te pa dopolnjuje kulinarična ponudba, kjer lahko izbirate med tradicionalno planinsko kuhinjo, italijanskimi specialitetami in gurmanskimi jedmi, ki jih ustvarjajo lokalni chefi. Kulinarično doživetje pa se dopolnjuje s pravljičnim božičnim vzdušjem, katerega del so tudi čisto pravi severni jeleni.

Tre cime je kot čudovit dragulj, pri čemer se še vedno uspešno skriva pred trumami turistov. Ponudba smučarskega središča je zasnovana celovito in ponuja številna doživetja tako odraslim kot otrokom, tako vrhunskim smučarjem (ki tukaj redno trenirajo), izkušenim in manj izkušenim smučarjem tre ne-smučarjem. Ponudba snežnih doživetij je nasploh tolikšna, da boste čudovit oddih (na snegu seveda) preživeli tudi če ne smučate.

Malo za skušnjavo, malo pa zares predstavljamo tri doživetja iz ponudbe smučarskega središča, vendar slednje ponuja resnično toliko, da vsega niti ni mogoče strniti v tako kratek članek. Najbolje bo, da se o tem prepričate ‘iz prve roke’.

Smučanje na strehi sveta

Če ste zagret smučar zagotovo vedno iščete še boljšo turo in še boljšo progo. Krožna pot Giro delle cime obljublja, da boste na tej poti doživeli več. Smučali boste okoli najvišjih vrhov Dolomitov in uživali ob veličastnih pogledih na gorovje. Dobrih 34km dolga tura je speljana tako, da določene dele poti premagate z žičnico. Pri tem boste še vedno imeli možnost smučati po sledeh uspešnega alpskega smučarja Marca Girardija, obvezno je slikanje z orjaškimi snežaki in s pravimi pravcatimi severnimi jeleni.


Magičnost božičnega vzdušja

Tre cime so še posebej ponosne na božično vzdušje, ki jim ga uspe pričarati z lučkami, glasbo in hrano. Ponašajo se s tem, da so edino smučarsko središče na svetu, ki se preobleče v božični kostum. V čarobnem smučarskem središču v Tre Cime Božič traja nekoliko dlje kot drugod, in sicer lahko v njem uživate od 2. decembra pa vse do 7. januarja.

Vrhunskost tudi na vašem krožniku

Na snegu preživet dan ni popoln, če se pri tem ne poje česa slastnega. V smučarskem središču se ob žičnicah nahajajo restavracije z razgledi na dih jemajoče vrhove in odlično hrano. V to ste lahko prepričani, saj se v kulinarični ponudbi mešajo vplivi tradicionalne italijanske in tradicionalne južnotirolska kuhinje. Lahko pa se tudi odločite razvajati vaše brbončice z mojstrovinami kuharskih mojstrov Chrisa Oberhammerja, Markusa Holzerja, Josefa Mühlmanna in uživati v vinih, ki jih bo za vas izbral sommelier Andrè Cis.

Opisali smo samo delček edinstvenega doživetja, ki ga ponuja oddih v Tre cime. Izpustili smo ponudbo smučarskih tur, smučarski ‘prosti pad’ po najbolj strmi smučarski progi z naklonom 72%, nočno smuko in sankanje, hranjenje severnih jelenov, vožnjo z snežnim vlakom Pustertal Express, krpljanje in še mnogo drugega, kar lahko doživite v manj kot treh urah oddaljenem smučarskem središču Tre cime. Kaj še čakate?

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani