Smučišče Mariborsko Pohorje

Smučišče Mariborsko Pohorje

mariborsko pohorje

Smučišče Mariborsko Pohorje je eno izmed najbolj priljubljenih smučišč Podravske. Smučišče se razteza med 325 in 1327 m.n.v. in se nahaja na osrednjem grebenu Pohorja. MB Pohorje je umeščeno sredi gozdov in je priljubljena turistična točka tako poleti kot pozimi. Smučišče Mariborsko Pohorje se lahko pohvali s številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. Skozi leta je ta predel postal priljubljena rekreacijska in izletniška točka. Na Pohorju na svoj račun pridejo smučarji, pohodniki, deskarji na snegu, tekači na smučeh, planinci, padalci, kolesarji, ljubitelji adrenalinskih športov in mnogi drugi. Smučišče Mariborsko Pohorje nudi preko 41,5 km urejenih smučarskih prog, ki so primerne za smučarje začetnike, rekreativne smučarje in tudi za tiste z najbolj zahtevnim znanjem smučanja. Proge so različnih težavnostnih stopenj in so primerne tudi za najmlajše. Poleg smučarskih prog se na Pohorju razprostira tudi 27 km prog za tek na smučeh.

Zakaj izbrati smučišče Mariborsko Pohorje?

 • Ker smučišče velja za družinam prijazno smučišče,
 • Ker so na smučišču smučarske proge vseh težavnostnih stopenj,
 • Ker je Mb Pohorje z 250 ha največji smučarski center pri nas,
 • Ker je na Pohorju popolna kombinacija izvrstne smuke, odličnih wellness centrov, neokrnjene narave in bližine mestnega vrveža,
 • Ker se smučišče nahaja le dobro uro od prestolnice, 2,5 ure od Kopra in 2 uri vožnje iz Novega mesta,
 • Ker na MB Pohorju nudijo najdaljšo nočno smuko pri nas – kar 10 km,
 • Ker vam na Pohorju garantirajo za kar 100 snežnih dni v smučarski sezoni – za ostalo poskrbijo s 95 % dodatnim umetnim zasneževanjem,
 • Ker se tu vsako leto odvije Zlata lisica – smučarski svetovni pokal za ženske,
 • Ker Mb Pohorje ponuja tudi odlično smučarsko šolo in šolo deskanja,
 • Ker je na voljo tudi več kilometrov proga za tek na smučeh,
 • Ker se Pohorje nahaja v neposredni bližini našega drugega največjega mesta – Maribora in je do njega enostavno moč dostopati kar z mestnim avtobusom št. 6,
 • Ker poleg smučarske ponudbe nudijo tudi bogato dodatno ponudbo,
 • Ker smučišče nudi odlično smuko,
 • Ker je Mb Pohorje priljubljena rekreativna in izletniška točka za vse generacije.

Smučarske proge na smučišču

Smučišče nudi skupno 41,5 km urejenih smučarskih prog. Med njimi je 23,5 km lahkih prog, ki so označene z modro barvo. 13 km prog je označenih z rdečo barvo in veljajo za povprečno lahke/težke. 5 km prog je namenjenih za tiste z najboljšim smučarskih znanjem in so označene s črno barvo. Smučišča na Pohorju povezuje 5 sedežnic, ena krožno – kabinska žičnica in 16 vlečnic.

Obratovalni čas smučišča

Smučišče v času sezone obratuje med 9. in 16. uro, omogočajo pa tudi nočno smuko. Smučarska sezona na MB Pohorju se običajno začne v mesecu decembru, konča pa v mesecu marcu.

Cena smučarske karte

Smučišče nudi pri nakupu smučarske karte popust za starejše (seniorje – nad 65 let) in za mlajše (mladostniki od 15 do vključno 23 let), manj pa plačajo tudi otroci (do 6 let brezplačno, med 7 in 14 pa velja otroška vozovnica). Pred nakupom karte se je smiselno pozanimati, ali smučišče morda ponuja še kakšne dodatne popuste (skupinske, družinske karte, ipd.). Za aktualne cene smučarske karte na MB Pohorju pa več tule.

Dostop do smučišča

Iz mesta Maribor je do smučišča mogoče dostopati kar z mestnim avtobusom številka 6. Tudi sicer je smučišče relativno blizu Ljubljane (dobra ura vožnje).

Ljubljana – smer Maribor, Gradec, Celje – Trojane – izvoz Maribor jug, Pohorje – Spodnje Hoče –  Areh, Bolfenk – Mb Pohorje

Vir fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani