Smučišče Kope

Smučišče Kope

Ribnisko_Pohorje093

Smučišče Kope se nahaja na najbolj zahodnem delu Pohorja, nad mestom Slovenj Gradec. Smučišče leži na nadmorski višini med 1010 in 1542 m. Smučarjem z različnim smučarskim znanjem smučišče nudi 8 km lepo urejenih smučarskih prog, katere povezujejo 6 vlečnic in 2 štirisedežnici. Mnogi smučišče Kope opisujejo kot pravo zimsko pravljico. Ker se nahaja na najvišjem delu Pohorja, nudi smučišče Kope tudi lepe razglede na okolico. Smučarske proge na Kopah po potrebi zasnežujejo z umetnim snegom, kar pomeni,da si lahko na smučišču obetamo tudi do 100 dni smuke. Teren na smučišču je dovolj razgiban, da je primeren za učenje, hkrati pa predstavlja izziv tudi za tiste, ki imajo napredno znanje smučanja. Poleg smučarskih prog Kope nudijo še progo za tek na smučeh, smučarsko sprehajalno stezo in sankališče.

 

Zakaj izbrati smučišče Kope?

  • Ker je smučišče idealno za vse, ki si želijo obilico smuke,
  • ker so Kope družinam prijazno smučišče,
  • Ker je smučišče primerno za učenje smučanja,
  • Ker na smučišču uživajo tudi najmlajši,
  • Ker si letno lahko obetamo kar 100 dni smuke,
  • Ker nudijo ugodno ceno smučarskih vozovnic,
  • Ker na svoj račun pridejo tudi ljubitelji teka na smučeh in tisti, ki, raje kakor na smuči, sedejo na sanke.

Smučarske proge na smučišču Kope

Smučarske proge nudijo primeren trener tako za začetnike, kakor za rekreativne in zahtevne smučarje. Skupno ponuja smučišče 8 km urejenih prog, ki jih v primeru pomanjkanja snega umetno zasnežujejo. Proge so različnih težavnostnih stopenj: lahkih prog (modra oznaka) je 3,1 km, srednje težkih (rdeča oznaka) je 3,8 km, težkih (črna oznaka) pa 1,6 km.

Obratovalni čas smučišča

Smučarska sezona na Kopah običajno traja od decembra pa vse do konca marca oziroma do začetka aprila. Smučišče Kope je v sezoni odprto vsak dan med 9. in 16. uro.

Cena smučarske karte

Cene kart se razlikujejo glede na starostno skupino (odrasli, otroci, seniorji/mladi), pred nakupom pa je priporočljivo preveriti, ali so na voljo kakšni posebni popusti in druge ugodnosti (npr. družinska ali skupinska karta, posebni paketi, ipd.). O aktualnih cenah smučarske vozovnice pa si preberite tule.

Dostop do smučišča

Do smučišča lahko pridemo z avtomobilom:

  • Smučišče Kope – Grmovškov dom: do smučišča pridemo iz mesta Slovenj Gradec. Od Maribora je smučišče oddaljeno 72 km, od Ljubljane pa 98 km. Iz Gradca 142 km, Zagreba 196 km in iz Celovca 97 km.
  • Smučišče Kope Kaštivnik: do spodnje postaje sedežnice Kaštivnik dostopamo iz smeri Vuzenice.
  • Iz Ribnice na Pohorju do smučišča Kope – Kaštivnik: do spodnje postaje sedežnice dostopamo iz središča kraja Ribnica na Pohorju. Pot nas vodi po regionalni cesti, smer Vuhred ali Radlje ob Dravi. Ko prispemo do odcepa Sv. Anton, zavijemo levo, na lokalno cesto, po kateri sledimo smerokazom proti Sv. Antonu in Kopam. Iz Ribnice na Pohorju do smučišča na Kopah (do Kaštivnika) je okoli 20 minut vožnje (13,5 km).

Fotografija: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani