Smučišče Jahorina

Smučišče Jahorina

jahorina

 

Smučišče Jahorina se nahaja v Bosni in Hercegovini in do danes ostaja legendarno smučišče bivše skupne države Jugoslavije, znano predvsem po Zimskih olimpijskih igrah iz leta 1984. Mnogi se tja odpravijo ravno zaradi tovrstne nostalgije, spet drugi menijo, da na Jahorini za svoj denar dobimo največ, tretji pa se navdušujejo nad posodobitvami, ki jih na smučišču izvajajo v zadnjih letih. Smučišče se lahko pohvali z 20 km smučarskih prog, ki ležijo med 1300 in 1890 metri n.v. Snežna odeja je v najboljših razmerah debela tudi do 3 metre, letno pa je smučišče s snegom pokrito okoli 175 dni. Smučišče Jahorina je torej deležno dobrih snežnih pogojev, svojo ponudbo pa so v zadnjih letih še izboljšali s številnimi posodobitvami infrastrukture (naprave in nastanitve).

 

Zakaj obiskati smučišče Jahorina?

 • Ker ima smučišče odlične snežne pogoje za smuko,
 • Ker je okoli 175 dni na leto Jahorina pokrita s snegom,
 • Ker smučišče vseskozi posodabljajo,
 • Ker so smučarske proge primerne za začetnike in tiste z naprednim znanjem,
 • Ker na Jahorini za svoj denar dobite največ,
 • Ker so domačini znani po svoji gostoljubnosti in domačnosti,
 • Ker nostalgija in spomin na zimske olimpijske igra iz leta 1984 marsikoga vlečeta na to smučišče,
 • Ker na Jahorini nudijo tudi nočno smučanje,
 • Ker na smučišču nudijo tudi toboganing,
 • Ker ob pomanjkanju naravnega snega smučišče zasnežujejo umetno,
 • Ker si poleg odlične smuke lahko obetate tudi izjemno kulinariko in nepozabno zabavo,
 • Ker poleg smučanja smučišče nudi mnoge dejavnosti (dvoranski športi, trgovine, restavracije in bari,…),
 • Ker smučišče nudi bogato dodatno ponudbo za smučarje (šola smučanja in deskanja na snegu, izposoja smučarske opreme, skipass office, itd.).

Smučarske proge na Jahorini

Smučišče Jahorina smučarjem nudi 20 prog, ki so skupno dolge 20 km. Proge povezujejo 2 moderni 6-sedežnici in 3 dvosedežnici ter 4 ski-lifti. Modre proge so štiri, 14 prog je rdečih oziroma srednje težavnosti, 2 progi pa sta črni. Smučišče se ponaša s kapaciteto preko 13.000 smučarjev na uro.

Obratovalni čas smučišča

Trajanje smučarske sezone je odvisno od snežnih razmer in količine zapadlega snega. Običajno se sezona začne v sredini meseca decembra in traja vse do sredine aprila.

Cena smučarske karte

Cena smučarske karte za smučišče Jahorina so nižje kakor cene smučarskih vozovnic za slovenska, avstrijska ali italijanska smučišča. Smučišče nudi tudi ugodne večdnevne vozovnice in 4-urne smučarske karte. Za aktualne cene smučarskih vozovnic na Jahorini pa več tule.

Dostop do smučišča

Smučišče se nahaja v bližini glavnega mesta Sarajeva. V kolikor pridete v Bosno z letalom, je letališče Sarajevo od smučišča oddaljeno samo 28 km. Če se v Sarajevo pripeljete z vlakom, potem je do smučišča prav tako 28 km. Do smučišča se mnogi Slovenci odpravijo tudi z lastnim prevozom. Z avtomobilom boste do Jahorine potrebovali dobrih 6 ur, saj je smučišče od Ljubljane oddaljeno preko 500 km.

Pot Ljubljana – Jahorina: Ljubljana – Obrežje – Zagreb – Zagreb Jug – Slavonski Brod – izvoz Okučani – Stara Gradiška – BIH Banja Luka – Sarajevo – Smučišče Jahorina.

Vir fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani