Smučišče Golte

Smučišče Golte

golte

Smučišče Golte je zelo priljubljeno smučišče, ki se nahaja v Zgornje Savinjski dolini. Gre za terensko zelo razgibano smučišče, ki je priljubljeno tudi pri družinah. Smučarski center si je v zadnjih letih prislužil števila priznanja za urejen proge, prav tako pa so ga za naj smučišče pri nas kar tri sezone zapored izbrali tudi ljubitelji belih strmin.  Smučarske proge nudijo obilo užitkov, primerne so tudi za tiste, ki se na smuči podajajo prvič. Proge na Golteh so široke in dolge, lepo urejene, iz smučišča pa se odpirajo izjemni razgledi na Savinjsko dolino in na Kamniško-Savinjske Alpe. Na Golteh deluje smučarska šola, ki skrbi tudi za zabaven program za najmlajše in za mladostnike. Poleg smučarske šole smučišče nudi tudi izposojo smučarske opreme in njen servis. Smučišče Golte je primerno tako za otroka in odrasle, ki se na smuči podajajo prvič, kakor za vse tiste, ki si želijo tudi zahtevnejše terene za preizkušanje svojih sposobnosti. Prav tako bodo na Golteh na svoj račun prišli smučarji tekači – tek na smučeh je mogoč na tekaški progi, ki ima izhodišče na Starih Stanih. Prav tako na Golteh ne bo dolgčas turnim smučarjem, ki se lahko iz Golt podajo proti Raduhi ali Smrekovcu.

Zakaj obiskati smučišče Golte?

  • Ker so proge vselej odlično pripravljene in urejen, široke in dolge,
  • Ker je smučišče družinam prijazno smučišče,
  • Ker nudi dovolj primernih terenov za učenje smučanja,
  • Ker na svoj račun pridejo tako začetniki, kakor tisti z naprednim znanjem smučanja,
  • Ker je smučišče umeščeno v čudovito pokrajino, z nepozabnimi panoramskimi razgledi,
  • Ker smučišče nudi bogato ob-smučarsko ponudbo,
  • Ker otroci do 5 let smučajo zastonj,
  • Ker smučišče nudi posebne družinske smučarske vozovnice.

Smučarske proge na smučišču Golte

Smučarske proge na smučišču Golte se razprostirajo na kar 50 ha površin. Segajo od nadmorske višine 1.000 m pa vse do 1.600 m. Proge so težavnostno zelo raznolike, skupno pa jih je za 12 km. Od tega je 4,4 km prog označenih z modro barvo (lažje proge), 7,4 z rdečo barvo (srednje težke proge), slab kilometer prog pa je označenih s črno barvo, kar pomeni, da gre za najzahtevnejše proge, ki so namenjene smučarjem z zahtevnim znanjem smučanja.

Žičnica, ki vozi na Golte, na enkrat sprejme 56 oseb, na planino Medvedjak pa pripelje v 8 minutah. Na planoti stoji na nadmorski višini 1.410 m hotel z restavracijo. Od tod so speljane vlečnice in sedežnice po smučarskih progah, ki jih po potrebi zasnežujejo tudi z umetnim snegom. Na pobočjih rekreacijsko-smučarskega centra Golte organizirajo tudi smučarska tekmovanja.

Obratovalni čas smučišča

Smučišče Golte običajno obratuje od začetka decembra pa vse do konca meseca marca. Smučišče je vsak dan med sezono odprto med 9.00 in 16.00 uro.

Cene smučarske karte

Smučišče nudi različne popuste in akcije, zato je pred nakupom karte smiselno preveriti, ali lahko smučarsko vozovnico kupimo po nižji ceni. Otroci do petega leta lahko na smučišču smučajo zastonj, cenejše so tudi karte za otroke nad petim letom, mladince in seniorje. Smučišče nudi tudi nakup družinske smučarske karte, s katero lahko privarčujete. Več o aktualnih cenah in ponudbi smučarskih vozovnic, pa si oglejte na http://www.smucisca.com/cenik/.

Dostop do smučišča

Do smučišča je možen dostop z nihalko Žekovec, lahko pa se do njega pripeljete tudi po asfaltirani gorski cesti, ki nudi številne panoramske razglede. Smučišče se nahaja nad Mozirjem in nudi lepe poglede na celotno dolino, V Karavanke in Savinjske Alpe.

 

Vir fotografije

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani