Smučišče Cerkno

Smučišče Cerkno

cerkno

Smučarski center Cerkno velja za enega izmed najbolj sodobno opremljenih in varnih smučišč pri nas. Smučišče Cerkno se lahko pohvali z najhitrejšimi smučarskimi napravami v Sloveniji in ima edino pri nas kar dve preklopljivi 6-sedežnici, na ostalih progah pa se nahajajo še: dve 4-sedežnici, dve 2-sedežnici, dve vlečnici in pomični trakovi za smučarske šole ter vrtec. Cerkno s svojimi progami nudi primeren teren tako za tiste z naprednim znanjem, kakor tudi za začetnike in najmlajše. Smučišče je znano tudi kot družinam prijazno smučišče. Na vrhu smučarskega centra Cerkno se nahaja Alpska perla, kjer poskrbijo za kulinarične dobrote in zabavno sprostitev med in po smučanju. V restavraciji je poskrbljeno tudi za najmlajše z igrali in videom. Prav tako je tu mogoče prespati – skupno je gostom na voljo 45 ležišč.

Center obsega kar 70 ha urejenih smučarskih prog, ki jih po potrebi (ob pomanjkanju naravnega snega) zasnežujejo s snežnimi topovi. Posebnost smučišča je snežni park, kjer lahko deskarji na snegu in smučarji poskrbijo za adrenalinske skoke in druge vragolije na snegu. Smučišče se nahaja na nadmorski višini 900-1300 m.

Zakaj izbrati smučišče Cerkno?

  • Ker gre za najsodobnejše opremljeno smučišče pri nas,
  • Ker je smučišče primerno za smučarje z različnim smučarskim znanjem,
  • Ker gre za izjemno družinam prijazno smučišče,
  • Ker je izvrstno poskrbljeno za najmlajše (smučarske šole in vrtec),
  • Ker je v sklopu smučarskega centra poskrbljeno za izposojo opreme in učenje smučanja (smučarska šola),
  • Ker je mogoče smučarsko vozovnico kupiti preko spleta.

Smučarske proge na smučišču Cerkno

Smučarske proge so primerne za vse kategorije smučarjev – od popolnih začetnikov pa do najbolj zahtevnih smučarjev. Na voljo je 18 km prog, od tega je 8 km označenih z modro (lahke proge), 8 km z rdečo barvo (povprečne proge) in 2 km s črno barvo (težke proge). Cerkno nudi tudi 5 km urejenih tekaških prog za smučarje tekače. Na smučišču je s snežnim parkom poskrbljeno tudi za deskarje na snegu in smučarje, ki uživajo v prostem slogu.

Obratovalni čas smučišča

Smučišče običajno odpre svoje proge konec novembra, sezona pa se zaključi proti koncu meseca marca. Smučišče je v času sezone odprto vse dni med 9. in 16. uro.

Cena smučarske karte

Cene smučarske karte se razlikujejo glede na različne starostne skupine (odrasli, otroci, mladostniki in seniorji). Pred nakupom vozovnice je priporočljivo preveriti, ali smučišče nudi kakšne posebne ugodnosti (npr. nakup družinske ali skupinske karte, nakup vozovnice samo za smučarski park, itd.). Za aktualne cene smučarskih vozovnic si več preberite tule.

Dostop do smučišča

Smučarski center Cerkno se nahaja v bližini Škofje Loke. Od Kranja je smučišče oddaljeno 37 km, od Nove Gorice pa 70 km.

Ljubljana- Škofja Loka – Železniki – Smučarski center Cerkno 50 km

Ljubljana – Škofja Loka – Cerkno –Smučarski center Cerkno 65 km

Koper – Logatec – Idrija – Cerkno – Smučarski center Cerkno 145 km

Fotografije: uradna spletna stran

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani